Συντονισμός Αμμοχωστιανών ενόψει συνάντησης με ΠτΔ

Τους τρόπους αντίδρασης στους τουρκικούς σχεδιασμούς για την πόλη τους, συζήτησαν σε ευρεία συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στη Λεμεσό, ο Δήμος Αμμοχώστου και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συγκέντρωσης, στην οποία έλαβαν μέρος και βουλευτές της Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Σίμος Ιωάννου, ανέφερε πως ενημέρωσε τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης πόλης για τις δράσεις που έχουν γίνει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αποτροπή των τουρκικών σχεδίων.

Χαιρετίζοντας

το γεγονός ότι υπήρξε αθρόα συμμετοχή του συνόλου των οργανώσεων και σωματείων της Αμμοχώστου, ο κ. Ιωάννου είπε πως εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους τρόπους αντίδρασης, ενώ σημείωσε πως "πρωτίστως πρέπει να λυθεί το Κυπριακό για να λυθεί και το θέμα της Αμμοχώστου".

Κατά τη συγκέντρωση, αρκετοί Αμμοχωστιανοί εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν, ακόμα και οικονομικά, το Δήμο για μια διαφωτιστική εκστρατεία γύρω από το θέμα της Αμμοχώστου, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Αποφασίστηκε επίσης όπως συσταθούν δυο συμβουλευτικές επιτροπές από δημότες της Αμμοχώστου και όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, "θα είναι η επιτροπή νομικών και διπλωματών, οι οποίοι θα συμβουλεύουν το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για οποιοδήποτε θέμα έχει σχέση με την Αμμόχωστο και το Κυπριακό και είναι και η επιτροπή πολιτισμού, η οποία θα αποτελείται από συμπολίτες μας που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου και από την πλευρά του πολιτισμού".

Ο κ. Ιωάννου υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Δήμου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αίτημα να τεθεί το θέμα της Αμμοχώστου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αλλά και το ενδεχόμενο προσφυγής στα Ηνωμένα Έθνη.  Υπενθύμισε ακόμη ότι αντιπροσωπεία του Δήμου θα μεταβεί τον Οκτώβρη στις Βρυξέλλες, που θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με στόχο να συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους και κόμματα.

"Πρέπει να γίνουν ενέργειες στο εξωτερικό, πρέπει να πείσουμε αυτούς που ονομάζονται σύμμαχοι της Τουρκίας, ότι είναι προς το συμφέρον και των ιδίων η επίλυση του Κυπριακού", είπε και πρόσθεσε ότι "εάν δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες και δεν λυθεί το Κυπριακό, τότε δεν υπάρχει  θέμα να συζητούμε ούτε για κτηματολόγια, ούτε για περιουσίες, ούτε για άλλες εκδηλώσεις".

Κατά τη συγκέντρωση συζητήθηκε και το θέμα της αντικατοχικής εκδήλωσης, στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, όπου έχει ήδη αποφασιστεί από το Δήμο, ν` αναρτηθούν πανό με το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την Αμμόχωστο".

Αποφασίστηκε επίσης όπως, για σκοπούς συντονισμού και ανταλλαγής απόψεων, πραγματοποιούνται παρόμοιες συγκεντρώσεις ανά τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα