Συνάντηση Καρούσου-Κόμματος για τα Ζώα με αφορμή δηλητηριάσεις γάτων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Ναπας, Γιαννάκη Καρούσο, θα έχει την προσεχή Παρασκευή το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με αφορμή τις δηλητηριάσεις γάτων στην περιοχή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου κάνει λόγο για «τραγική» κατάσταση στην Αγία Νάπα, αφού οι δηλητηριάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ είναι πολύ λίγοι αυτοί που προσπαθούν να βοηθήσουν όσον μπορούν με τα οποιαδήποτε μέσα.

«Πολλές

φορές αναγκάζονται να ταΐζουν τους γάτους πολύ αργά την νύχτα επειδή υπάρχει ο φόβος να τους δουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εστιατοριών, ταβερνών μπυραριών ή ακόμη και υπάλληλοι αυτών των  υποστατικών που τυγχάνει να διαμένουν κοντά στις περιοχές σίτισης των γάτων. Αυτό που γίνεται είναι ότι σε περίπτωση που κάποιοι από τους πιο πάνω δουν ότι ταΐζονται οι γάτοι, την επόμενη κιόλας μέρα οι εθελοντές μαζεύουν νεκρές γάτες», αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα.

Το Κόμμα για τα Ζώα καλεί το Δήμαρχο της περιοχής να προβεί άμεσα στην αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλες τις πιο πάνω επιχειρήσεις, ενημερώνοντας τους ότι η κακοποίηση και οι δηλητηριάσεις αθώων ζώων είναι ποινικό αδίκημα και ότι όλα τα πλάσματα έχουν το δικαίωμα στην τροφή, το νερό και χώρο παραμονής και ανάπαυσης, ενώ ζητά και την άμεση προώθηση προγράμματος στείρωσης των γάτων.

Κατά την συνάντηση της Παρασκευής, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα επιδιώξει την ετοιμότητα του Δημαρχείου να ανταποκρίνεται είτε στους πολίτες είτε στους εθελοντές, ακόμα και σε τουρίστες όταν υπάρχουν προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα