Συναρπαστικές μάχες στην πρεμιέρα

Ο Πάμπος Χαραλάμπους με BMW E30 ήταν ο απόλυτος νικητής της πρεμιέρας του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift. Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway συγκεντρώνοντας 46 συνολικά αθλητές. Μεταξύ τους και επτά Τουρκοκύπριοι αθλητές που αγωνίζονται με την Κυπριακή σημαία και τρεις κορυφαίοι οδηγοί από την Ελλάδα. Οι δύο και πλέον χιλιάδες των φιλάθλων απόλαυσαν ανεπανάληπτο θέαμα από τις πλαγιολισθήσεις των αγωνιστικών

αυτοκινήτου και τον άκρατο ανταγωνισμό μεταξύ των αθλητών. Όσο για το τελευταίο, ήταν κάτι που δυσκόλεψε τους δύο κριτές του αγώνα που προέρχονταν από το χώρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Drift Allstars).

Ο Πάμπος Χαραλάμπους, παρά το ότι προκρίθηκε μόλις στη 12η θέση στα μονά περάσματα, εντούτοις κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και τους 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Το ίδιο και για τον Γιώργο Χριστοφόρου (Έλα Κόκο) με το BMW E30 που ήταν μόλις ενδέκατος, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Ακόμα πιο δύσκολο έργο για τον περσινό πρωταθλητή Ανδρέα Ανδρέου. Ο οδηγός του BMW E36 προκρίθηκε 17ος αλλά τελικά κατάφερε να συμπληρώσει την τριάδα στο βάθρο. Τέταρτη θέση για τον Yucebas Ibrahim με το Nissan Sylvia S15 ενώ οι Σέργιος Γρηγορίου (BMW E46) και ο Ελλαδίτης Κώστας Καπότης (BMW E30) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα στη βαθμολογία.

Μάχες που συζητήθηκαν ήταν σίγουρα του νικητή Πάμπου Χαραλάμπους με τον Χρήστο Χαντζάρα όπως και του αθλητή του Monster Energy Χαράλαμπου Τσουρή με τον Κώστα Καπότη.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με τα μονά περάσματα των αθλητών στην προσπάθεια τους να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό. Εκεί όπου ο Νικόλας Νικόλα «Patak» με το Nissan Sylvia S13 κατάφερε να εξασφαλίσει 84 συνολικά βαθμούς και να πάρει την πρώτη θέση. Δεύτερος με ένα Nissan Sylvia S15 ήταν ο Yucebas Ibrahim με 78 βαθμούς ενώ τρίτος με ένα Skyline R32 και 76 βαθμούς ήταν ο Κώστας Σπαρσής. Οι Σταύρος Γιαννή και ο Ελλαδίτης Χρίστος Χαντζάρας, με BMW E30 και Ε36 αντίτοιχα, ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις με 75 βαθμούς ενώ ένα βαθμό πιο πίσω και στην έκτη θέση ήταν ο Besok Kerim με Nissan Sylvia S13.

Στην κατηγορία Semi Pro την καλύτερη βαθμολογία (63) πήρε ο Δημητράκης Χριστοφή με BMW E30 ενώ ο Άντρος Αντωνίου με Nissan Skyline R32 ήταν δεύτερος με 60 βαθμούς. Τρίτος ήταν ο Δήμος Σαββίδης με Nissan 200 SX με 54 βαθμούς. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Χρίστος Ελευθερίου (Nissan Sylvia S14), Παύλος Παύλου (Nissan Skyline R33) και Λούκας Τσιαμπάρτας (BMW E30).

Σημειώνουμε ότι το πρωτάθλημα αποτελείται από πέντε συναρπαστικούς γύρους ενώ η φιλοσοφία του θεσμού έχει φέτος διαφοροποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα το Power Drift Club Cyprus μετακινήθηκε από την Ιαπωνική σχολή στην Ευρωπαϊκή του Power Drift.

Χορηγοί του φετινού θεσμού είναι το Monster Energy, τα ελαστικά Μaxxis και τα λιπαντικά ΕΝΕΟS. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αγώνες Drift μεταδίδονται φέτος ζωντανά από το ΡΙΚ ενώ στη σελίδα του PDC Power Drift Club Cyprus στο Facebook υπάρχει και σχετικό link για live streaming.

Ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift θα είναι διπλός και θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Μαΐου σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΠΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 20

2 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) 18

3 ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 16

4 IBRAHIM YUCEBAS 14

5 ΣΕΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 12

6 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΤΗΣ 10

7 ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΣΠΑΡΣΗΣ) 8

8 ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ 6

9 ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ 4

10 ΠΑΜΠΟΣ ΤΣΟΥΡΗ 2

11 ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΟΣ 1

12 KERIM BESOK 1

13 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΥ (ΤΣΟΔΑΣ) 1

14 ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑ (ΠΑΤΑΚ) 1

15 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ 1

16 ΔΩΡΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ 1

Keywords
Τυχαία Θέματα