O Solberg και το Monster Citroen κερδίζουν στην πρεμιέρα

O Νορβηγός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Petter Solberg ξεκίνησε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA World Rallycross με τον καλύτερο τρόπο. Ο Solberg κέρδισε την συνάντηση στο Bompiso Rallycross που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Δεύτερος τερμάτισε ο Robin Larsson πίσω από το τιμόνι του ιδιωτικού Audi A1 Supercar ενώ τρίτος ήταν ο οδηγός της ομάδας EKS RX, Topi Heikkinen επίσης με Audi.

Ο Andreas Bakkerud μόλις έμεινε εκτός βάθρου, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση για την ομάδα Hoonigan Racing Division με ένα Ford Focus RS Supercar. Παράλληλα, ο εννέα φορές πρωταθλητής του WRC Sebastien Loeb εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με τερματισμό στην πέμπτη θέση με ένα Peugeot 208 WRX Supercar. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να πιέσει για βάθρο στον τελικό μετά που παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης.

Ο νικητής του Q1 Johan Kristoffersson [Volkswagen RX Sweden] κατέκτησε το πολυπόθητο βραβείο Monster Energy Super Charge μιας και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή του τελικού. Η ομάδα EKS RX βρίσκεται στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος ομάδων: η Σουηδική ομάδα μάζεψε 38 βαθμούς μετά από το βάθρο του Heikkinen και την πρωτιά στα προκριματικά του Mattias Ekstrom (κορυφαίος και των τεσσάρων προκριματικών).

«Είμαι πανευτυχής. Η η ομάδα μου δούλεψε αδιάκοπα πάνω στο αυτοκίνητο για να μπορούμε να τρέξουμε, έτσι τους χαρίζω αυτή την νίκη» δήλωσε ο Solberg, που βρίσκεται στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος οδηγών και συνέχισε λέγοντας «Στο τέλος του Q2, ήμουν έβδομος και παρόλο του ότι βρέθηκα σε χειρότερες θέσεις στο παρελθόν έπρεπε να αλλάξουμε κάτι. Μετά από συμβούλιο που είχαμε με την ομάδα, αλλάξαμε κάπως το στήσιμο του αυτοκινήτου. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν ωστόσο την Κυριακή με το launch control και αναγκάστηκα να ξεκινήσω χειροκίνητα (χωρίς anti-lag). Στον τελικό είχαμε τα ίδια, αλλά αποδείχθηκε πως ο κλασσικός παλιός τρόπος εκκίνησης δουλεύει ακόμη! Πέρυσι είχαμε οκτώ διαφορετικούς νικητές στην σεζόν και φέτος έχουμε τρεις με τέσσερεις νέους οδηγούς που μπορούν να νικήσουν οπόταν τα πάντα είναι πιθανά από δω και πέρα».

Για άλλους οδηγούς τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, όπως για παράδειγμα τον Ken Block της ομάδας Hoonigan Racing Division που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του Ford Focus RS. Επίσης, ο περσινός δευτεραθλητής Timmy Hansen έχασε το υδραυλικό τιμόνι του στον ημιτελικό μετά από επαφή με τον Ekstrom στην πρώτη στροφή. driver Οι Kevin Eriksson και Liam Doran των ομάδων Olsbergs MSE και JRM Racing αντίστοιχα προκρίθηκαν στον ημιτελικό τερματίζοντας όγδοος και ένατος αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Super1600, που είχε για πρώτη φορά 33 συμμετοχές, νικητής ήταν ο Δανός Ulrik Linnemann. Ο Πορτογάλος Mario Barbosa ήταν δεύτερος ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ρώσος Timur Shigaboutdinov. Ο δεύτερος γύρος του World RX θα διεξαχθεί σε τρεις βδομάδες στο Hockenheim στη Γερμανία.

Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS
1. Petter SOLBERG 29
2. Robin LARSSON 21
3. Johan KRISTOFFERSSON 21
4. Toomas HEIKKINEN 20
5. Andreas BAKKERUD 20
6. Mattias EKSTRÖM 19
7. Sébastien LOEB 17
8. Kevin ERIKSSON 12
9. Timmy HANSEN 9
10. Liam DORAN 8

Keywords
Τυχαία Θέματα