Συνάντηση του Αιγυπτίου Προέδρου με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Κάιρο

Τρόπους ενίσχυσης συνεργασίας των χωρών τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Κάιρο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Γάλλο Υπουργό των Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν. 



Με δεδομένο το αρνητικό κλίμα, που έχουν προκαλέσει στον μουσουλμανικό κόσμο οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για το Ισλάμ, ο κ. Ντριάν χαρακτήρισε την Αίγυπτο ως πρότυπο μετριοπαθούς χώρας στα θρησκευτικά ζητήματα.

Παράλληλα,

ο Γάλλος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το σεβασμό και την εκτίμηση της Γαλλίας για όλες τις θρησκείες και τις θρησκευτικές αξίες και αρχές και εξήρε τις προσπάθειες της Αιγύπτου υπό τον Πρόεδρο Αλ Σίσι να επιτρέψει τον διάλογο μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες όλων για την καθιέρωση ανοχής μεταξύ των θρησκειών, για την επέκταση των γεφυρών κατανόησης και την αποφυγή επίθεσης θρησκευτικών συμβόλων.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συναντήθηκε επίσης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, αλλά και με το Μεγάλο Ιμάμη του Ελ Άζχαρ, την κορυφαία θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου, Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ. 

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, Αιγυπτίου Προέδρου, Γάλλο ΥΠΕΞ, Κάιρο,synantisi, aigyptiou proedrou, gallo ypex, kairo