Ο ΥΠΕΞ για την εκλογή Μπάιντεν και την επόμενη μέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για τις επικείμενες επαφές της Λουτ στο νησί.

«Θα βολιδοσκοπήσει θέσεις και προθέσεις ενόψει Πενταμερούς. Ο ΓΓ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο επίσκεψης με φυσική παρουσία. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. 

Η όποια λύση/πλαίσιο λύσης δεν μπορεί να ξεφεύγει των ψηφισμάτων του ΣΑ. Αυτό δεν δύναται να αλλάξει επειδή η μια πλευρά προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις. Αυτές οι δηλώσεις

ναι μας προβληματίζουν αλλά όλοι θα κριθούμε στο τραπέζι των συνομιλιών. Εκεί θα διαφανεί η προοπτική», είπε ο κ.Χριστοδουλίδης.

Δείτε εδώ: LIVE/Εκλογές ΗΠΑ: Η εποχή Μπάιντεν είναι εδώ

Η πολιτική των ΗΠΑ σε σχέση με την Κύπρο θα εντάσσεται σε ευρύτερη πολιτική Ανατολικής Μεσογείου, σχολίασε ο ΥΠΕΞ αναφορικά με την εκλογή Μπαίντεν στις ΗΠΑ.

Επεσήμανε δυο σημεία. Ότι ο κ.Μπάιντεν γνωρίζει τα της Κύπρου. «Το 2014 όταν επισκέφθηκε την Κύπρο διαφάνηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα του Κυπριακού. Μια διαπίστωση επίσης είναι ο ρόλος του Αμερικανικού ΥΠΕΞ. Ο ρόλος νέων ατόμων επηρεάζει το πώς θα κινηθούν οι ΗΠΑ. Υπάρχει όμως μια διαχρονικότητα και μια συνέχεια στις πολιτικές της χώρας.

Οι διορισμοί που θα κάνει ο Μπάιντεν σαφώς και θα έχουν περισσότερο ρόλο σε θέματα που ίσως να αφορούν και την Κύπρο», ανέφερε ο Υπουργός.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι η εσωτερική συνοχή. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα κατά την άποψή μου, είπε ο κ.Χριστοδουλίδης.

«Το σημαντικότερο είναι η προσέγγιση των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι σχέσεις με την Τουρκία και πώς θα γίνει η προσέγγιση», κατέληξε ο Υπουργός και τόνισε κλείνοντας ότι θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι ως προς τις αντιδράσεις μας για τον νέο Πρόεδρο και υπενθύμισε τι είχε γίνει με την εκλογή Κάρτερ και τους πανηγυρισμούς στο νησί μας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα