Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με Φιντέλ Κάστρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην κομμουνιστική Κούβα- εάν η υγεία του πρώην προέδρου το επιτρέψει σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η συνάντηση θα αποφασιστεί άμεσα και αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη, καθώς οι επικριτές του ποντίφικα τον κατηγορούν ήδη ότι δεν κατέκρινε με σωστό τρόπο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε ήδη μια φορά με τον Φιντέλ Κάστρο στο Βατικανό τον Μάιο, και ο πρώην πρόεδρος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ποντίφικα.

Σύμφωνα

με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg η νέα συνάντηση θα υλοποιηθεί μόνο αν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του Κάστρο.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη» είπε ένας εκπρόσωπος του Βατικανού στην εφημερίδα Guardian.

Έφερε κοντά ΗΠΑ και Κούβα

Ο 78χρoνος ποντίφικας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της διπλωματικής σχέσης ανάμεσα σε Κούβα και ΗΠΑ, και μια νέα πιθανή συνάντηση μεταξύ του Φραγκίσκου και του Κάστρο θα μπορούσε να συμβάλλει στην περαιτέρω συμφιλίωση των δύο πλευρών

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να συναντηθεί με τον αδελφό του Φιντέλ και Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο στην Αβάνα, στο Παλάτι της Επανάστασης, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο τους είχαν ήδη συναντηθεί στο Βατικανό τον Μάιο, όπου ο Κάστρο ευχαρίστησε τον Πάπα για την παρέμβασή του στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κούβας έδειξε ενθουσιασμό λέγοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται ήδη κοντά στον δρόμο της επιστροφής στην εκκλησία.

«Αν ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίσει τον δρόμο που έχει ξεκινήσει, θα επανέλθω κι εγώ με τη σειρά μου στον δρόμο της Καθολικής Εκκλησίας. Όταν έρθει στην Κούβα τον Σεπτέμβριο, υπόσχομαι να τον συνοδεύσω στις θρησκευτικές λειτουργίες τις οποίες θα τελέσει» ανέφερε σε δήλωσή του, σε συνέντευξη τύπου.

Πηγή theguardian/thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα