Συλλούρης: Πρόωρη η όποια εκτίμηση για τις συνομιλίες

Στάση αναμονής τηρεί το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφορικά με την εξέλιξη των συνομιλιών στον Κυπριακό, με τον Πρόεδρο του Δημήτρη Συλλούρη να λέει ότι η «για 40 χρόνια...δημιουργείτο πρόοδος» και ότι είναι πρόωρη η όποια εκτίμηση.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Συλλούρης είπε ότι είναι πολύ πρόωρο να εκφράσει κανείς άποψη για το που οδηγούνται τα πράγματα. «Μένουμε στη θέση μας ότι θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τις εξελίξεις, πριν κρίνουμε αυτή τη διαδικασία» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την αξιοποίηση παρελθουσών συγκλίσεων,

είπε ότι «μέσα στη διαδικασία, αυτό που γίνεται μπορεί να οδηγήσει και σε θετική εξέλιξη, μπορεί και να εγκλωβίσει τη δική μας πλευρά». Για αυτό, συμπλήρωσε, περιμένουμε το επόμενο βήμα και τα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόοδος, όπως αναφέρει ο Ειδικός Σύμβουλός του ΓΓ Έσπεν Μπάρθ Έιντε, ο κ. Συλλούρης απάντησε ότι «για 40 χρόνια σε διάφορους κύκλους δημιουργείτο πρόοδος» για να προσθέσει ότι «δεν μπορώ να συγκρίνω αυτή την πρόοδο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχει μια ευφορία καλού κλίματος, η οποία μπορεί να επισκιάζει» διάφορες καταστάσεις.

Ως προς το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Συλλούρης είπε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα, αναφορικά με την ψήφιση του σχετικού με την ΚΥΠ νομοσχεδίου, αλλά και τη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε, η παραίτηση του Επικεφαλής της ΚΥΠ είναι η αφορμή για να πούμε ότι κακώς κάποια κόμματα καθυστέρησαν την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα υπήρχε ανάλογος έλεγχος, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ως δεύτερο ζήτημα, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις παρακολουθήσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες κατά την εκτίμηση ή την πληροφόρησή του, γινόταν «από τρεις κόμβους στην Κύπρο» από τους οποίους μπορούσαν να παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα