Κυπριανού: Ικανοποίηση για αξιοποιήσεις συγκλίσεων με Ταλάτ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαιρέτισε σήμερα την αξιοποίηση συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί στο παρελθόν, καθώς και του Κοινού Ανακοινωθέντος, κατά τις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη, στο πλαίσιο της επίλυσης του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου από από Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφορικά με το περιεχόμενο των τριών συναντήσεων που διεξήχθησαν με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι

υπάρχει σχετική πρόοδος» είπε ο κ. Κυπριανού.

Είπε παράλληλα ότι βρισκόμαστε ακόμη στο αρχικό στάδιο των συνομιλιών και ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, καθώς, όπως είπε, μέχρι σήμερα υπήρξαν δύο ουσιαστικές συναντήσεις, και για αυτό «δεν πρέπει κανείς να προτρέχει».

Ανέφερε επίσης ότι με συνέπεια στις αρχές λύσης του Κυπριακού, στα πλαίσια του συμφωνημένου πλαισίου, πρέπει να εργαζόμαστε με πολιτική βούληση και θέληση για να πάμε σε συμφωνία, εφόσον υπάρξει η απαραίτητη ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τους προσανατολισμούς των δύο πλευρών και τα σημεία που υπάρχουν σχετικές συγκλίσεις.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΚΥΠ, με τον κ. Κυπριανού να λέει ότι το ΑΚΕΛ χειρίστηκε το ζήτημα από την αρχή με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Πρόσθεσε ότι και η ΚΥΠ θα πρέπει να λειτουργήσει σε αυτό το πλαίσιο.

Εξέφρασε παράλληλα την ενόχληση του ΑΚΕΛ γιατί δεν προωθήθηκε η σχετική νομοθεσία στη Βουλή την ώρα που έπρεπε, καθώς όπως είπε, η αναβολή στην ψήφιση υπήρξε μετά από απαίτηση του ΔΗΣΥ και το θέμα παραπέμφθηκε το φθινόπωρο.

«Αν υπήρχε η νομοθεσία, ο έλεγχος θα μπορούσε να είναι πιο εύκολος, πιο αποτελεσματικός» είπε.

Είπε ακόμη ότι ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί κομματικοποίηση της ΚΥΠ.

«Ακούγονται τις τελευταίες ημέρες πάρα πολλά. Αν επιχειρηθεί η κομματικοποίηση της ΚΥΠ, εμείς θα αντιδράσουμε πολύ έντονα» ανέφερε.

Ζήτησε τέλος αποτελεσματικό έλεγχο για το ότι η ΚΥΠ περιορίζεται στον ρόλο της.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα από το ΑΚΕΛ για τις παρακολουθήσεις, είπε ότι «αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε» ενώ αναφέρθηκε σε παραδείγματα του παρελθόντος όπου είπε ότι υπήρξε κατάχρηση εξουσίας.

Καταληκτικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζήτησε να υπερψηφιστεί η σχετική νομοθεσία και είπε ότι έχει σημασία ποιος θα είναι ο νέος Επικεφαλής και ποιοι θα στελεχώνουν το σώμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα