ΣΥΚΑΛΑ: Οι ενέργειες της Boυλής "σκότωσαν" την Λαϊκή Τράπεζα

Η κυπριακή Βουλή “με απόφασή της για μη απόφαση` έβαλε ταφόπλακα σε μια τρίχρονη προσπάθεια από τους πιστωτές της Λαϊκής Τράπεζας να διαχειριστούν τα όποια περιουσιακά στοιχεία τους άφησαν στην Λαϊκή, τα οποία ακολούθησαν και ακολουθούν μια φθίνουσα πορεία αξίας, κάτω από τη διαχείριση των ασκούντων εξουσία (Διαχειριστών και Αρχής Εξυγίανσης), αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας

(ΣΥΚΑΛΑ).

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι αφού διήλθε “δια πυρός και σιδήρου αντιμαχόμενοι κατεστημένα και συμφέροντα, νομίζαμε ότι πλησιάζαμε σε θετική κατάληξη”, προσθέτοντας ότι “λογαριάζαμε χωρίς το ξενοδόχο”, καθώς “φαίνεται τα συμφέροντα κάποιων”, όπως αναφέρει, “δεν θα εξυπηρετούντο αν οι πιστωτές αναλάμβαναν οι ίδιοι τη διαχείριση των δικών τους περιουσιακών στοιχείων”.

“Η Κεντρική Τράπεζα, προεξάρχουσας της κ. Γιωρκάτζη, μας διαβεβαίωνε, τους τελευταίους έξι μήνες, ότι πραγματικά ήθελε να δοθεί η διαχείριση στους πιστωτές της” και “με δική της προτροπή αναλάβαμε πρωτοβουλία για στήριξη της εν λόγω Πρότασης Νόμου”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι “ο Διαχειριστής Κρις Παύλου στο ίδιο μοτίβο κι αυτός ήταν ένθερμος υποστηρικτής του αιτήματός μας”.

“Όταν όμως φτάσαμε στην ώρα που θα παρουσιαζόταν το θέμα στη Βουλή, και παραμονή της ημέρας που θα ψηφιζόταν η εν λόγω Πρόταση Νόμου, τόσο η Διοικήτρια όσο και ο Διαχειριστής, κινδυνολογώντας ασύστολα, παρότρυναν, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας ουσιαστικά, με αλλεπάλληλες επιστολές τα κόμματα και τους βουλευτές να μη ψηφίσουν την Πρόταση Νόμου γιατί, δήθεν, εμπεριέχονταν κίνδυνοι συρρίκνωσης της αξίας των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων, αποφεύγοντας την ίδια στιγμή να μας αναφέρουν πως τα κατάφεραν οι ίδιοι σε δυόμισι χρόνια να μειώσουν την αξία τους κάτω από το ήμισυ”, προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Η Βουλή, σύμφωνα με τον ΣΥΚΑΛΑ, “συμπληρώνοντας το θέατρο του παραλόγου υπέκυψε σ’ αυτά τα ψευδο-διλήμματα ‘αναβάλλοντας’ την ψήφιση της Πρότασης Νόμου για διαχείριση της πρώην Λαϊκής από τους Πιστωτές της”.

Αναφέρει επίσης ότι “η Βουλή γνωρίζει ξεκάθαρα ότι από 1 Ιανουαρίου 2016 η διαχείριση αλλάζει χέρια και πάει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Εξυγίανσης/Στήριξης (Single Resolution Board) και προσθέτει ότι “για μια ακόμα φορά η Βουλή μας αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων”.

“Να γνωρίζουν όσοι συμμετείχαν σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου ότι, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναγκαστεί να μας αποζημιώσει για τα όποια ανοσιουργήματα διεπράχθησαν ενάντια στους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, θα λογοδοτήσουν στον Κύπριο πολίτη και φορολογούμενο γιατί είναι αυτός που θα πληρώσει τελικά τα σπασμένα”, προσθέτει.

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι “ως ο κύριος εκφραστής των κουρεμένων καταθετών, όσο κι αν ο κ. Παύλου προσπάθησε μέσα από τη κινδυνολογία του να μειώσει, θα συνεχίσει απρόσκοπτα και πάνω σε πιο δυναμική βάση πλέον τον αγώνα του μέχρι τη τελική επικράτηση του δικαίου και της πλήρους αποκατάστασης των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας” και προσθέτει ότι στο εγγύς μέλλον θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα του.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα