Φακοντής: Αυξάνεται η ανισότητα μεταξύ πλούσιων και φτωχών

Η Κύπρος καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ανισότητα εισοδημάτων μεταξύ πλούσιων και φτωχών στην ΕΕ, είπε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής κατά τη συζήτηση στην Βουλή του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016.

Η ανεργία παραμένει σκαρφαλωμένη στο 16%, ενώ το αμερικάνικο τμήμα στατιστικής ανεβάζει την πραγματική ανεργία στο 20%, 234,000 συνάνθρωποι μας ζουν

στο όριο της φτώχειας, 25% των παιδιών στην Κύπρο απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, 60,000 Κύπριοι σιτίζονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι συνταξιούχοι μας απώλεσαν το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους και η αύξηση της δημογραφικής αιμορραγίας καθιστά την Κύπρο πρωταθλήτρια στη μετανάστευση.

Ακούσαμε από αυτό εδώ το βήμα, σημείωσε, τον Υπουργό Οικονομικών και τους συναδέλφους βουλευτές του ΔΗΣΥ να θριαμβολογούν ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ πέτυχε το ακατόρθωτο, ότι ανέτρεψε τα αρνητικά δεδομένα. Ο κ. Φακοντής πρόσθεσε στα αρνητικά στοιχεία το ότι “η αγοραστική αξία του μέσου μισθού την επόμενη χρονιά θα υποχωρήσει πίσω μια εικοσαετία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων διατηρούν και αυξάνουν το μερίδιο τους εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ένα τρίτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις δόσεις των δανείων του και το ξεπούλημα των σπιτιών και περιουσιών του, η δημόσια υγεία καταρρέει και η δημόσια παιδεία αποψιλώνεται”.

Απ΄ όλα όσα ανέφερα, σημείωσε, ένα είναι το βέβαιο: “Ότι σίγουρα δεν πάμε καλά. Ο λαός μας υποφέρει”.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο βουλευτής Ν. Νουρής, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Χριστόφια, είπε ότι η πραγματική αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Χριστόφια στήριξε έμπρακτα και ικανοποιητικά όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δημιούργησε ένα κοινωνικά δίκαιο κράτος, ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη κούρεψε την κοινωνική πρόνοια κατά €127εκ, εξευτελίζει με τον τρόπο που ενεργεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αφήνει οικογένειες που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα να λιμοκτονούν, να ικετεύουν για βοήθεια και να τους αγνοούν προκλητικά.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα