Συγκρατημένη αισιοδοξία ΠτΔ – Στη Λευκωσία Μητσοτάκης και Νετανιάχου

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC), βρίσκεται ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία γύρω από τα όσα διαμείφθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Ενημερώθηκα διεξοδικά από τον καγκελάριο Γερμανίας, τον Γάλλο Πρόεδρο, τον Πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα όσα συζητήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο την Τρίτη 25 Ιουλίου ο Νετανιάχου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για όσα άκουσε και παράλληλα «καταγράφει» το ενδιαφέρον όπως είπε της Τουρκίας για ενίσχυση των ευρωτουρκικών σχέσεων. «Είναι κάτι το οποίο στηρίζουμε, κάτι που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δικής μας πρότασης».

«Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα κριθεί κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις θα συνοδευτούν με συγκεκριμένες κινήσεις. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εξελίξεις, συνεχίζονται οι διπλωματικές κινήσεις και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα κορυφωθούν στη Νέα Υόρκη. Όλα θα εξαρτηθούν από τις ενέργειες και όχι τις προθέσεις. Την ερχόμενη βδομάδα θα υποδεχθώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό», είπε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα ανέφερε ότι απέστειλε επιστολή στον κατοχικό ηγέτη για πραγματοποίηση από κοινού επίσκεψης στη ΔΕΑ. Χθες βράδυ όπως είπε έλαβε μια καταρχήν θετική απάντηση.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουλίου στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ. Όπως είπε ο Πρόεδρος από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για κοινό ανακοινωθέν για τη συγκεκριμένη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα