Χτύπησε ξανά μήνυμα 112 στα Δερβενοχώρια - Προσοχή στους καπνούς από τη φωτιά

Νέο μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στα Δερβενοχώρια, όπου συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά.Μέ νέο μήνυμα το 112 προειδοποιεί όσους βρίσκονται στα Δερβενοχώρα για τους καπνούς. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε…

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τονίζει ο κ. Περγάλιας, σημειώνοντας ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή

δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να ανακοπεί η πορεία του μετώπου των 15 χλμ. προς τη Μάνδρα.

Με το πρώτο φώς της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Χθες, υπήρξε ο φόβος η φωτιά να κατευθυνθεί προς την Πάρνηθα, όμως με την αλλαγή του ανέμου αποσοβίστηκε ο κίνδυνος.

Το πρωί της Τρίτης ο μετεωρολόγος κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την πορεία και την ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές που έχουν ξεσπάσει τα πύρινα μέτωπα. Συγκεκριμένα σε ανατολική Αττική, Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη τα περισσότερα μποφόρ αναμένονται προς το μεσημέρι με νωρίς το απόγευμα.

Όπως είπε, η Σαρωνίδα γρήγορα θα δεχθεί βορειάδες ενώ το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

«Ενώ ξεκινάμε με ήπιες έντασεις στα 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι και το απόγευμα αανεβαίνει η ένταση προς τα 7 μποφόρ χωρίς ν συνυπολογίζεται η δράση του θερμικού φορτίου», εξήγησε λέγοντας πως η δύσκολη περίοδος ξεκινά στις 2 με 3 το μεσημέρι «καθώς θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα ανεβαίνει η ένταση των ανέμων».

Keywords
Τυχαία Θέματα