Ρουμανία: Παραμένει στη θέση του ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Ρουμάνος Υπουργός Εξωτερικών Τεοντόρ Μελεσκάνου παραμένει τελικά στη θέση του, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του, όπως επίσης και της Υπουργού Εσωτερικών Κάρμεν Νταν, με αφορμή τον τρόπο που οργανώθηκε και διεξήχθη η ψηφοφορία στις ευρωεκλογές (στις 26 Μαΐου) στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, αλλά και στο δημοψήφισμα

που έγινε την ίδια ημέρα σχετικά με τις αλλαγές του κυβερνητικού συνασπισμού στους νόμους περί δικαιοσύνης.

Ο κ. Μελεσκάνου συναντήθηκε χθες βράδυ με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και -όπως δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό- "δεν τέθηκε θέμα παραίτησής μου".

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε - δημιουργήσαμε για πρώτη φορά 441 εκλογικά κέντρα, ένα παγκόσμιο ρεκόρ, 215 περισσότερα από ό,τι για τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Επίσης, τουλάχιστον 63 περισσότερα από ό,τι στις γενικές ή άλλες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του κ. Μελεσκάνου και της κ. Νταν σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, επισημαίνοντας πως, έπειτα από τόσα πολλά προβλήματα που ανέκυψαν στη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών στις ευρωεκλογές, "είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρξουν πολιτικές συνέπειες".

"Όσοι δεν έχουν οργανώσει σωστά ή εσκεμμένα έχουν οργανώσει με λάθος τρόπο αυτές τις εκλογές, πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους. (...) Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του Υπουργού Εξωτερικών και της Υπουργού Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Γιοχάνις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα