Στους υποψήφιους γενικούς αρχηγούς ο Σαριέγκι

Οι (αρχικά) σκόρπιες σκέψεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την πρόσληψη ενός προσώπου, ο οποίος θα αναλάβει ένα νέο ρόλο -«τύπου» γενικού αρχηγού- στα αποδυτήρια της ομάδας, έχουν γίνει πλέον ειλημμένη απόφαση! 

Το «κενό» που έχει δημιουργηθεί στην καθημερινότητα της ομάδας είναι πια πολύ μεγάλο με «ευθύνη» και του Τσάβι Ρόκα, που δεν φαίνεται διατεθειμένος να εμπλακεί στην καθημερινή «τριβή» του ποδοσφαιρικού τμήματος, δείχνοντας μάλιστα ολοένα και πιο απόμακρος το τελευταίο διάστημα,

όπου ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει μπει σε βαθιά αγωνιστική κρίση.

Οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν βιογραφικά και προφίλ «υποψηφίων» (ει δυνατόν απ' το ευρύτερο «παναθηναϊκό περιβάλλον»), προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει αυτό το σύνθετο ρόλο, λειτουργώντας ενισχυτικά προς τον προπονητή κι ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τους παίκτες και τη διοίκηση.

Ένα από τα ονόματα, δε, που έχουν πέσει προσώρας στο τραπέζι είναι αυτό του Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του «τριφυλλιού» για μία πενταετία (2007-2012), όντας μάλιστα κι εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού από το 2010 και μετά.

Ο Βάσκος συγκεντρώνει αρκετά από τα στοιχεία που αναζητούν οι «πράσινοι», ενώ στα υπέρ του -πέρα απ' την ισχυρή προσωπικότητά του- είναι και η αμεσότητα που μπορεί να έχει, λόγω της ισπανικής γλώσσας, με τον προπονητή και τους (ουκ ολίγους) Ισπανόφωνους παίκτες της πρώτης ομάδας. Εντούτοις, θα είναι δύσκολο για τον ίδιο να «μετακομίσει» ξανά μετά από τόσα χρόνια και πάλι στην Ελλάδα, καθότι είναι δημοτικός σύμβουλος σε μία μικρή πόλη της ιδιαίτερης πατρίδας του, ενώ έχει κάνει κι ένα νέο επαγγελματικό άνοιγμα (με δικό του κατάστημα), που δεν του αφήνει πολλά... περιθώρια νέου «ξενιτεμού».

Επί του παρόντος, η όλη διαδικασία στο θέμα του γενικού αρχηγού απ' την πλευρά της διοίκησης του Παναθηναϊκού, είναι σε επίπεδο προετοιμασίας της λίστας και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι επαφές με τους πρώτους υποψηφίους.

ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα