Μέσα σε 2μιση ώρες 838 άτομα πάτησαν στην παραλία Βαρωσιού

Στοιχεία για τις διελεύσεις μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης προς την παραλία των Βαρωσίων δίδουν τα τ/κ Μέσα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, μέσα σε 2μιση ώρες πέρασαν 838 άτομα.

Η «διοίκηση» των κατοχικών «δυνάμεων ασφαλείας» με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από σήμερα θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, «στον λαό και σε επισκέπτες», όπως γράφει.

Δείτε εδώ: Εικόνες και πλάνα από την παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου

Όπως

αναφέρει η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, για την είσοδο στο Βαρώσι δεν θα ζητείται η επίδειξη οποιοδήποτε εγγράφου.

Ο «βουλευτής» του ΚΕΕ Αμμοχώστου, Ογουζχάν Χασίπογλου δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ότι η είσοδος στο κομμάτι των Βαρωσίων που άνοιξε θα επιτρέπεται σε όλους, όχι μόνο σε πολίτες του ψευδοκράτους, αλλά και σε ξένους, όπως είπε.

Ανάφερε επίσης ότι η λήψη φωτογραφιών είναι ελεύθερη, εκτός από τα drones, και όσοι θέλουν να μπουν στη θάλασσα μπορούν να το κάνουν από την περιοχή που είναι η στρατιωτική λέσχη εκεί (το «σπίτι του στρατού» όπως ονομάζεται το εστιατόριο του κατοχικού στρατού)  μέχρι το ξενοδοχείο Golden Sands, μια απόσταση ενός χιλιομέτρου, όπως ανάφερε ο κ. Χασίπογλου.

Δείτε εδώ:  Η στιγμή που oι Τούρκοι εισέβαλαν ξανά στο Βαρώσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανοίγματος των Βαρωσίων θα είναι σταδιακή και στο μέλλον θα ανοίξουν και άλλες περιοχές στην περίκλειστη πόλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την δική τους ασφάλεια, οι επισκέπτες δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός των σηματοδοτημένων περιοχών, δεν πρέπει να εισέρχονται σε οποιοδήποτε κτίριο, δεν πρέπει να γυρίζουν μέσα σε περιοχές με θάμνους και άγρια χόρτα επειδή υπάρχουν άγρια/δηλητηριώδη ζώα εκεί και απαιτείται να συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις που υπάρχουν στα σήματα και στις πινακίδες.

Στην δήλωση αναφέρεται επίσης ότι είναι επικίνδυνο να εξέρχονται οι επισκέπτες εκτός των δρόμων, λόγω του γεγονός ότι στο Βαρώσι υπάρχουν πολλά πηγάδια νερού και σηπτικοί λάκκοι που δεν φαίνονται.

Επισημαίνεται ακόμη ότι μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των ατόμων από κομμάτια που μπορεί να πέσουν από κτίρια που έχασαν την ανθεκτικότητά τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επισκέπτες προτρέπονται να καλούν την «αστυνομία», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η συμμόρφωση του κοινού στους κανόνες είναι σημαντική για την συνέχιση και ανάπτυξη αυτής της πρακτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα