Στο αέρα ξανά οι γάμοι σε Λεμεσό και Πάφο: Αλαλούμ με τα νέα μέτρα (vid)

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που είναι ισχύ από σήμερα (23/10), έχουν επηρεάσει πολλές επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους επαγγελματίες γάμων και εκδηλώσεων που για ακόμα μια φορά πρέπει να συμβαδίσουν με τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ούτως ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους. Μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι επαρχίες Λεμεσός και Πάφος με τον επιπλέον περιορισμό στην ώρα.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Κωνσταντίνος Μωσαικός, Προέδρος

του Συνδέσου Eπαγγελματιών Γάμου και Δεξιώσεων, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα και στα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι σωστή η επιλογή από πλευράς της κυβέρνηση και του Υπουργείο Υγείας να λάβουν μέτρα ούτως ώστε να προστατευτούμε από τα χειρότερα, αλλά τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο στη λειτουργικότητα όσο και στα οικονομικά των επιχειρήσεων. 

«Η Λεμεσός και η Πάφος έχουν πληγεί ανεπανόρθωτά και για ακόμα μια φορά οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Τα ζευγάρια, τα οποία είχαν τις εκδηλώσεις τους το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα είναι αναστατωμένοι, δεν ξέρουν τι είναι το σωστό και τι το λάθος».

Επίσης, είπε ότι οι σύνδεσμοι υπάρχουν για να παίρνει το Υπουργείο κάποιες εισηγήσεις αλλά πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να λειτουργούν από μόνοι τους και να μαθαίνουν εκ των υστέρων κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα τον περιορισμό στην ώρα σε Λεμεσό και Πάφο.

«Εμείς σαν σύνδεσμος προσπαθούμε να παροτρύνουν όλους τους επιχειρηματίες που κάνουν αυτές τις εκδηλώσεις να είναι σωστοί και τυπικοί σε όλα τα μέτρα αλλά θα πρέπει και η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα για στήριξη των επιχειρήσεων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λέγοντας ότι:

Στη Λεμεσό δεν μπορεί να λες έως 350 άτομα στις εκδηλώσεις αλλά να επιτρέπεται μέχρι τις 22:30 . Επίσης με το νέο μέτρο των 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι αυτόματα αυξάνονται τα τραπέζια στο χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιώνουν τα τετραγωνικά μέτρα που επιτρέπονται να υπάρχουν τραπέζια.

Κλείνοντας, είπε «Σαν σύνδεσμος ήμαστε δίπλα στο Υπουργείο Υγείας, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το τομέα αλλά και από την δική τους την πλευρά θα πρέπει να υπάρξει και κάποια οικονομική στήριξή”.

Διαβάστε επίσης: 

Οι αντιδράσεις των δημάρχων Πάφου και Λεμεσού για την επιβολή μίνι lockdown

Τι ισχύει από σήμερα για τη χρήση μάσκας- Ποιες οι εξαιρέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα