Α. Αυλωνίτης: Κινδυνεύουν περιουσίες από τις προθεσμίες στο κτηματολόγιο (audio)

14:14 23/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τον κίνδυνο να χάσουν τις περιουσίες τους, όσοι δεν έχουν τακτοποιηθεί στο κτηματολόγιο», επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης.


Με ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη ζητά, ως ελάχιστη κίνηση προστασίας, την επέκταση των προθεσμιών.
Ο βουλευτής επισημαίνει, ότι «σήμερα η κτηματογράφηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των

ακινήτων της Π.Ε. Κέρκυρας είναι στον αέρα.» Στην ερώτηση τονίζει ότι «στα κτηματολογικά γραφεία της πόλης της Κέρκυρας και Κάτω Κορακιάνας, υπάρχουν περίπου 47.000 ακίνητα τα οποία δεν έχουν τακτοποιηθεί. Τούτο σημαίνει, ότι θα είναι πρακτικά αδύνατο, μετά το πέρας της 31ης Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία που έχει ορισθεί από το Κράτος ως καταληκτική προθεσμία, να τακτοποιηθούν οι παραπάνω ιδιοκτησίες και να διορθωθούν τα κτηματολογικά έγγραφα των Κτηματολογικών Γραφείων.» Ακόμη  επισημαίνει πως, «Οι πολίτες της Κέρκυρας υφίστανται ταλαιπωρία, καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων των Κτηματολογικών Γραφείων παραμένει αβέβαιο και μετέωρο, με αποτέλεσμα να είναι απολύτως αδύνατη η καταγραφή και την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας τους.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα