Στήριξη ευάλωτων σε βασικές τραπεζικές συναλλαγές χωρίς χρέωση

Πολλές επιλογές και εργαλεία για να διευκολύνει τους πελάτες της προσφέρει η Ελληνική Τράπεζα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών της. Μέσω Online Banking και Mobile Banking, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τις βασικές τραπεζικές σου συναλλαγές δωρεάν απ’ όπου και αν βρίσκεσαι.

Επίσης, η Ελληνική Τράπεζα

έχει λάβει νέα μέτρα για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, με  μειωμένες χρεώσεις, αύξηση του ορίου μεταφοράς χρημάτων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ευρώπης και την υποστήριξη στα καταστήματα από τους "meeter and greeters" (εξειδικευμένων λειτουργών).

Συγκεκριμένα, για τους χαμηλοσυνταξιούχους πελάτες, με σύνταξη κάτω των €800 το μήνα, η οποία κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της Τράπεζας, θα επωφεληθούν για έναν χρόνο από μηδενικά έξοδα διατήρησης Λογαριασμού Ταμιευτηρίου.

Καθώς οι ηλικιωμένοι συχνά χρειάζονται πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και συχνά επισκέπτονται τα καταστήματα, η Ελληνική Τράπεζα έχει εισαγάγει τους "meeter and greeters" σε όλα τα καταστήματα για να βοηθήσουν στην εξοικείωση των πελατών με τα δωρεάν ηλεκτρονικά κανάλια.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες άνω των 65 ετών που δυσκολεύονται στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις για συναλλαγές στο ταμείο. Συγκεκριμένα, πέραν της χαμηλότερης χρέωσης που ισχύει σήμερα για αναλήψεις μετρητών στο ταμείο, θα ισχύουν χαμηλότερες χρεώσεις και για καταθέσεις μετρητών και επιταγών, αλλά και για την εξαργύρωση επιταγών στο ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι πελάτες με αναπηρίες, που δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν από τις ΑΤΜ,  έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αναλήψεις και καταθέσεις στο ταμείο χωρίς καμία χρέωση. Οι λήπτες ΕΕΕ, μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρούν λογαριασμό Basic χωρίς καμία χρέωση. Με τη χρεωστική κάρτα του Basic μπορούν πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές δωρεάν.

Μέσω του Online Banking οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν μεταφορές χρημάτων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ευρώπης (SEPA) για ποσά μέχρι €5000. Η δωρεάν υπηρεσία ισχύει για online μεταφορές χρημάτων σε ευρώ, εντός ΕΕ και με “κανονική” ημερομηνία εκτέλεσης.

Tο μέτρο εξυπηρετεί οικογένειες αλλά και μικρές/μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οι συναλλαγές και πληρωμές μισθών τους είναι κάτω από 5000.  Για παράδειγμα μια εταιρεία με 3-4 υπαλλήλους κάνει όλα τις μεταφορές της και πληρωμές μισθών εντελώς δωρεάν. Επίσης ένας γονιός θέλει να στείλει λεφτά στο παιδί του μπορεί να του στείλει μέχρι €5000 εντελώς δωρεάν.

Απεριόριστες δωρεάν μεταφορές χρημάτων και δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ στην Κύπρο και το εξωτερικό

Μέσω του Contact Pay στο Hellenic Bank Mobile App μπορείς να πραγματοποιήσεις απεριόριστες μεταφορές χρημάτων εντός Ελληνικής Τράπεζας εντελώς δωρεάν και σε πραγματικό χρόνο. Στείλε ή λάβε χρήματα από φίλους, γνωστούς και συνεργάτες σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα για δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από οποιαδήποτε ΑΤΜ , οποιασδήποτε τράπεζας στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Φτάνει να έχεις χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας.

Λογαριασμό Basic και χρεωστική κάρτα με μόλις €1,50 τον μήνα

Τον λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας μπορείς να τον αποκτήσεις με μόλις €1,50 τον μήνα. Μαζί με τον Λογαριασμό αποκτάς και την χρεωστική σου κάρτα ώστε σε συνδυασμό με όλα τα πιο πάνω πλεονεκτήματα, να μπορείς να απολαμβάνεις τις βασικές Τραπεζικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Τράπεζας οι οποίες εξυπηρετούν τις καθημερινές σου ανάγκες, χωρίς να ανησυχείς για οποιαδήποτε επιπρόσθετη χρέωση.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ορίσει ένα ραντεβού με λειτουργό της Τράπεζας μέσω του «Book a Meeting», για υπηρεσίες όπως πιστωτικές διευκολύνσεις, άνοιγμα λογαριασμού, επικαιροποίηση στοιχείων, ασφαλιστικά σχέδια, επενδυτικές επιλογές κ.α.,

Keywords
Τυχαία Θέματα