Στήνουν πόδι οι προσωπικοί γιατροί για παρακολούθηση ασθενών τους με COVID19

Αντιδρούν  οι προσωπικοί γιατροί στην οδηγία που εκδόθηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες χθες Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Η οδηγία αφορά αλλαγές στο αναθεωρημένο πρωτόκολλο αποδέσμευσης ασθενών θετικών στον ιό. Πλέον οι προσωπικοί γιατροί ορίζονται ως υπεύθυνοι διαχείρισης των ασθενών που διαγνώστηκαν θετικοί με ημερομηνία δειγματοληψίας τις 20 Νοεμβρίου 2020 και έπειτα, οι Προσωπικοί Ιατροί ενηλίκων και παιδιών.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Ανδρέας Πολυνείκης, Πρόεδρος των Προσωπικών γιατρών εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που ουσιαστικά προτάσσει η οδηγία δεν είναι δουλειά των προσωπικών γιατρών

αφού όπως εξήγησε δεν άπτεται ιατρικών θεμάτων αλλά διοικητικών.

Δείτε εδώ: Αλλαγή πρωτοκόλλου διαχείρισης και αποδέσμευσης επιβεβαιωμένων περιστατικών

Ο δρ. Πολυνείκης εξήγησε ότι καθημερινά οι γιατροί παρακολουθούν ασθενείς αλλά όπως είπε τώρα τους λένε (σ.σ οι ιατρικές υπηρεσίες) να παρακολουθούν κάποιον και τις επόμενες μέρες. Το πώς δηλαδή ένα άτομο θα βγει από την καραντίνα, αν έκανε το δεύτερο μοριακό τεστ που θα του επιτρέψει να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

«Είπαν ότι ήταν παρών και ο ΠΙΣ (σ.σ στη διαβούλευση). Ο ΠΙΣ μας είπε εμάς ότι ούτε να σκεφτούμε ότι επικοινώνησαν μαζί του και πως ούτε εκφράστηκε εκ μέρους του τέτοια θέση. Δεν είναι ιατρικές πράξεις αυτά που λένε», είπε ο ΠΙΣ στους προσωπικούς γιατρούς σύμφωνα με τον Πρόεδρο των προσωπικών γιατρών.

«Εμείς είπαμε είναι δύσκολες οι στιγμές που περνούμε. Δεν θέλουμε να φέρουμε εμπόδια αλλά τουλάχιστον προτού παρθούν αποφάσεις να ρωτούν και λίγο τη δική μας θέση γιατί ίσως κάτι μπορούμε να προσφέρουμε ως γιατροί της πρώτης γραμμής.

Δεν απαντήσαμε. Πήραμε την επιστολή χθες το απόγευμα. Μίλησα με κάποιους της Επιτροπής μας, θα το συζητήσουμε ξανά και με τον ΠΙΣ και θα λάβουμε τις πιο σωστές αποφάσεις. Μιλώντας με αρκετούς συναδέλφους εκφράστηκαν φοβερά παράπονα και ενδοιασμοί όσο αφορά τον τρόπο που γράφτηκε η επιστολή.

Είναι οδηγία που σε υποχρεώνει ουσιαστικά. Εμείς δεν υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο με τις ιατρικές υπηρεσίες. Είμαστε ανεξάρτητοι συμβαλλόμενοι με τον ΟΑΥ», κατέληξε ο Πρόεδρος των Προσωπικών γιατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα