Πρέμιερ:Οι ομάδες της σκέφτονταν να αρνηθούν την πρόταση για επιστροφή οπαδών!

Η Αγγλική Κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωσε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της Premier με ανώτατο όριο τις 4.000, αλλά οι ομάδες σκέφτονται να απαντήσουν αρνητικά, μιας και θα έχουν ζημιές σε οικονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» οι ομάδες της Premier League δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα αποδεχθούν ή όχι την πρόταση της Κυβέρνησης για την επιστροφή των φιλάθλων και δεν αποκλείεται να την αρνηθούν για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οικονομικός και έχει να κάνει με τους υπολογισμούς

πως θα έχουν ζημιές αν ανοίγουν τα γήπεδα για έναν τόσο μικρό αριθμό. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το πως η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει πλάνο για την επιστροφή των φιλάθλων σε μεγαλύτερους αριθμούς στα γήπεδα.

Οι ομάδες της Premier League υπολογίζουν πως θα πρέπει να έχουν 10.000 θεατές στο γήπεδο προκειμένου να βγάζουν τα έξοδα της ημέρας του αγώνα, οπότε με τους 4.000 η ζημιά είναι σημαντική. Βέβαια με βάση την κατάσταση στην Αγγλία και ο αριθμός των 4.000 φιλάθλων θα είναι απίθανο να επιτραπεί στα περισσότερα γήπεδα της χώρας.

Οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας σκέφτονταν μία πρόταση για να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό 33%, σύμφωνα με το οποίο δεν θα υπάρχουν ζημιές αλλά και παράλληλα θα μπορεί να υπάρχει έλεγχος όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Επίσης οι ομάδες αντιδρούν καθώς δεν υπάρχει κανένα πλάνο για το πότε θα επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της χωρητικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα