Στην Κύπρο ανακριτές του FBI για καταθέσεις

Συνεχίζεται η ροή στοιχείων από τις κυπριακές Αρχές στο FBI, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του μαρτυρικού που θα παρουσιαστεί στη δίκη του πρώην Διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλτ Τράμπ Πολ Μάναφορτ και του συνεργάτη του, Ρικ Γκέιτς, ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου. Κατηγορούνται για διακίνηση μαύρου χρήματος δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την Ουκρανία, μέσω υπεράκτιων εταιρειών που ήταν εγγεγραμμένες σε Κύπρο,

Σεϊχέλες, Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες.

Οι αμερικανικές Αρχές απέστειλαν στην Κύπρο, τον περασμένο Ιούνιο, δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής για αποστολή στοιχείων, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ικανοποιεί, μέχρι στιγμής, τις περισσότερες ζητηθείσες πληροφορίες. Χθες, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ενημέρωσε, μέσω της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι», ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Νομική Υπηρεσία επεξεργάζονται και τρίτο αίτημα δικαστικής συνδρομής από το FBI.

Πριν από λίγο, επικοινωνήσαμε με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία διεκρίνισε ότι το αίτημα δεν έχει αποσταλεί ακόμη επισήμως. Υπάρχει, ωστόσο, ενημέρωση για αποστολή τέτοιου αιτήματος, που θα αφορά την κάθοδο ανακριτών του FBI στην Κύπρο για τη λήψη, από κοινού με Κύπριους αστυνομικούς, καταθέσεων από κρατικούς αξιωματούχους, τραπεζίτες, δικηγόρους και άλλα πρόσωπα. Στόχος, να ενισχυθεί περαιτέρω το μαρτυρικό υλικό που θα παρουσιαστεί στο αμερικανικό δικαστήριο εναντίον του Μάναφορτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα