Στην αιωνιότητα η Μαστόρισσα - «Με γράμματα χρυσά εγράφτην το όνομά σου» (vid)

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο στενός συνεργάτης της Κυριακούς Πελαγία, Μιχάλης Χατζήμιχαηλ.

Ο κ. Χατζήμιχαηλ ανέφερε ότι η Κυριακού ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση όσο αφορά το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι και ότι έγινε με την Κυριακού Πελαγία δεν πρόκειται να ξαναγίνει.

«Αυτή η μεγάλη προβολή του κυπριακού τραγουδιού και το ότι επηρεάστηκαν τόσοι νέοι προς αυτό δε θα ξαναγίνει και αυτό οφείλεται στην προσωπικότητα και στο μεγάλο ταλέντο της Κυριακούς» τόνισε.

Με την «μαστόρισσα» όπως την αποκαλούσε

πάντα, είχε μία σχέση σαν μάνα και γιός και κάποτε τραγούδησε και είπε πως «ενίωσα τρία παιθκιά τζιαι η κόρη εν η μιάλη μα έκαμα τα τέσσερα μαζί με το Μιχάλη».

Κληθείς να απατήσει ποια κουβέντα της είναι αυτή που κρατά σαν φυλακτό, απάντησε πως έχει πει τόσα πολλά. «Είχε μία αφοπλιστική ειλικρίνεια, ήταν ένας άνθρωπος ευθύς, ότι ήθελε να σου πει θα το έλεγε, είχε ήθος και ηθική που εδράζονται στις αξίες και τις αρχές αυτού του τόπου. Το κυριότερο όμως είναι ότι ήξερε α εκτιμά και να σέβεται στο υπέρτατο βαθμό», σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι πάντα την εκτιμούσε και την αγαπούσε για όλο το ταλέντο που είχε, ήταν εξαιρετική τραγουδίστρια, εξαιρετική λαϊκή ποιήτρια και εξαιρετική στο τσιάτισμα, τα κατάφερε σε όλα όσο λίγοι.

Σημείωσε ότι, όταν την έπαιρναν τηλέφωνο για να τη συγχαρούν του τηλεφωνούσε για να του το πει. «Μια φορά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ήρτε κοπέλα έσσο μου και έφερε μου κανίσσι (δώρο) γιατί είπεν μου αρέσκω της περίτου που την Βίσση»

Ανέφερε επίσης πως, ότι έχει πει η «Μαστόρισσα» το έχει καταγραμμένο και το έχει στο προσωπικό του αρχείο. «Το αρχείο αυτό θα το δώσω στην οικογένεια της και ελπίζω κάποτε να ετοιμάσουμε βιβλίο που θα γράφουμε όλη την ιστορία της ζωής της. Τα δύο τελευταία τραγούδια με την φωνή της «Μαστόρισσας» που δε έχουν ακουστεί ξανά, θα κυκλοφορήσουν πριν το Πάσχα».

Κλείνοντας, ανέφερε «τα γρόνια εν 17 δόξασι ο Θεός μου, πάντα ετραγουδούσαμε μέστα χωρκά του κόσμου. Ετίμησες τη Τζύπρο μας, νάσαι με τη χαρά σου τζιαι με τα γράμματα χρυσά εγράφτην το όνομα σου. Μαστόρισσα Κυριακού, τζυρά μου πελαγία, 1000 φορές ευχαριστώ για τη συνεργασία».

Διαβάστε επίσης: «Καλό παράδεισο τζιαι μνήμη αιωνία, που σήμερα θα τραουδάς κοντά στη Παναγία»

Για τη Κυριακού Πελαγία μίλησε και η Βασιλική Χατζηαδάμου εκφράζοντας τη θλίψη της ότι έπρεπε να ήταν μακριά, δεν κατάφερε να πάει στην κηδεία και να την αποχαιρετήσει όπως ήθελε.

Αυτό που της έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή στην Κυριακού Πελαγία είναι ότι έλεγε πάντα την παρουσίαζε και τη γνώριζε σε άλλους στα πρώτα τις βήματα και τους έλεγε ότι κάθε πουλί έχει την λαλιά του και ότι ο κάθε ένας που τραγουδά έχει την αξία του.

«Από την Κυριακού δέχτηκα μια τεράστια αγκαλιά, μου έδειξε πόσο πολύ με αγαπά, μέχρι πρότινος πήγαινα στο σπίτι της την έβλεπα και πραγματικά ήτα στενάχωρο το ότι ήμουν μακριά και δε μπόρεσα να την αποχαιρετήσω όπως ήθελα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος αποχαιρετά την Κυριακού Πελαγία- Το τραγούδι του αποχαιρετισμού (vid)

Τις ευχαριστίες τις προς όλο τον κόσμο για τι ευχές του και η συμπαράσταση στις δύσκολες μέρες, εξέφρασε η νύφη της Κυριακούς Πελαγία, Χριστιάνα.

Η Χριστιάνα Πελαγία, ανέφερε ότι η Κυριακού ήταν ένας απλός άνθρωπος, ότι της ζητούσαν ήταν εκεί για να τον βοηθήσει και να του τραγουδήσει.

«Για μένα ήταν η μάνα μου, ποτέ δεν την ένιωσα ως πεθερά μου, πάντα με το καλό τη λόγο και την αγάπη της, δεν μας ξεχώριζε, ήμασταν όλοι τα παιδιά της» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Όταν η Κυριακού Πελαγία ράππαρε:Η άγνωστη ιστορία των γυρισμάτων στο Παραλίμνι

Σημειώνεται πως, την Κυριακού Πελαγία αποχαιρέτησε και ο Γιώργος Νταλάρας.

Σε ανάρτηση του αναφέρει:

Αποχαιρετούμε σήμερα με λύπη την Κυριακού Πελαγία, μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια της κυπριακής μουσικής παράδοσης.

Την Κυριακού, που με την κρυστάλλινη φωνή και τον ήχο της, αντηχούσε τις μουσικές και τα βιώματα της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.

Κάθε φορά που με συναντούσε με υποδεχόταν με ένα δικό της αυτοσχέδιο τσιατιστό (κυπριακή μαντινάδα) πλημμυρισμένο με αγάπη.

Στο καλό, Μαστόρισσα!

Keywords
Τυχαία Θέματα