Στην Άγκυρα για λήψη οδηγιών ο Ακιντζί

Νωρίς το πρωί αναχώρησε από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ο κατοχικός ηγέτης προκειμένου να μεταβεί στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η συνάντηση των δυο κρίνεται σημαντική, μιας και θα ληφθούν οι τελευταίες αποφάσεις για τις τουρκικές θέσεις που θα τηρηθούν στη Διάσκεψη της Γενεύης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 το απόγευμα. Ο κατοχικός ηγέτης θα επιστρέψει στα κατεχόμενα αύριο.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışma toplantısında bir araya gelmek üzere Ankara’ya hareket etti. pic.twitter.com/OwO6FC6tGG

KKTCCumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) 5 Ιανουαρίου 2017

Οι συναντήσεις της μέρας

Ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Βρετανίας, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Άλαν Ντανκάν, ο οποίος χθες είχε επαφές στην Άγκυρα, και ακολούθως θ’ αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Καθ’ οδόν προς την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας θα έχει συνάντηση το βράδυ στο Λονδίνο στο πλαίσιο δείπνου και με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει και της Διάσκεψης της Γενεύης, θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει, πιθανόν την Τρίτη, συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το Κυπριακό.

Επίσης, σήμερα ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ κ. Guterres θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αύριο με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά.

Παρών στις συναντήσεις θα είναι και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ στο Κυπριακό, ΄Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος ματαίωσε το ταξίδι του στην Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα