Στη ΝΥ για βραβεύσεις η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη

Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για το μέλλον και υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας που μας δίνει την πεποίθηση να συνεχίσουμε, είπε η Πρώτη Κυρία Αντρη Αναστασιάδη, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια του ετήσιου φιλανθρωπικού δείπνου του Ταμείου Αρωγής Κυπριοπαίδων (Cyprus Children`s Fund).

Η κ. Αναστασιάδη -που ως Πρώτη Κυρία είναι η επίτιμη πρόεδρος του "Ταμείου" -βραβεύθηκε με το "Φιλανθρωπικό και Ανθρωπιστικό Βραβείο" του Cyprus Children`s

Fund, ενώ της απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου -η ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής - από τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής Δημήτριο.

Το Ταμείο Κυπριοπαίδων επίσης απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στη δικαστή Χάρριετ Παυλή - George.

Οι οργανωτές επέδωσαν επιταγή εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων για την ενίσχυση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Αναστασιάδη και στηρίζει Κύπριους φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παρόντες στην τελετή βράβευσης ήταν επίσης η Γενική Λογίστρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, οι Γενικοί Πρόξενοι Κύπρου και Ελλάδος, Βασίλης Φιλίππου και Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος της Ελλάδος Μάνος Κουμπαράκης και ηγετικοί παράγοντες οργανισμών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και της κυπριακής παροικίας.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η κ. Αναστασιάδη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη και τη συμπαράστασή του και είπε ότι το βραβείο ανήκει σε όλους όσοι βοηθούν και εργάζονται για τον οργανισμό,

"Οταν ένα βραβείο προέρχεται από τόσο εξαιρετικό και μοναδικό άνθρωπο πραγματικά έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η αγάπη και η συμπαράστασή του μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω ακάθεκτη για ό,τι καλύτερο και για την Κύπρο μας και για την Ελλάδα μας και για σας".

H κ. Αναστασιάδη χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το έργο που έχει επιτελέσει για πλέον των τεσσάρων δεκαετιών το "Ταμείο Αρωγής Κυπριοπαίδων".

"Η υποστήριξη που έχει προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειές τους, μετά την τουρκική εισβολή αξίζουν το σεβασμό και το θαυμασμό μας".

Η κ. Αναστασιάδη επίσης μίλησε θερμά για τον πρόεδρο του οργανισμού στις ΗΠΑ Σάββα Τσίβικο και τους άλλους ομογενείς που βοηθούν το έργο του Ταμείου και άλλων φιλανθρωπικών οργανισμών, αλλά και τον παράλληλο οργανισμό που υπάρχει για την παροχή υποτροφιών σε κυπριακής καταγωγής φοιτητές.

H κ. Αναστασιάδη διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο. Αναφερόμενη και στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης δήλωσε αισιόδοξη για τις προοπτικές του, χαρακτηρίζοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται για το μέλλον ενθουσιώδεις και πρόκληση.

""Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για το μέλλον και υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας, που μας δίνει την πεποίθηση να συνεχίσουμε", είπε η κ. Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Κυπριοπαίδων, Σάββας Τσίβικος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσής του, το 1974, από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, για να βοηθήσει τα προσφυγόπουλα.

"Εχουν περάσει 42 χρόνια και χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο και έχει στείλει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στην Κύπρο για να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης, αυτός ο οργανισμός έχει αποστείλει πέραν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και έχει πράγματι κάνει τη διαφορά στις ζωές αυτών που έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα αγκαλιάζει σήμερα περίπου 400 παιδιά".

Απευθυνόμενος στην Πρώτη Κυρία, της είπε να μεταφέρει το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, "ότι η Ομογένεια συνεχίζει τους αγώνες και τις προσπάθειές της και είμαστε πάντοτε στρατιώτες στον αγώνα που γίνεται για την απελευθέρωση. Και σίγουρα μια απελευθέρωση, μια λύση που θα είναι πραγματική και θα διαιωνίζει το μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο. Δεν είμαστε για οποιαδήποτε λύση. Εχουμε δει πάρα πολλά".

Εξαίροντας το έργο της Αντρης Αναστασιάδη, είπε πως έχει δώσει μια νέα διάσταση στο ρόλο της Πρώτης Κυρίας αλλά και σ` αυτό που λέμε φιλανθρωπία. Ανέφερε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις εκατό χιλιάδες δολάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Κυπριοπαίδων Σάββα Τσίβικο και τους τιμώμενους. Είπε ότι πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή βραδιά και χαρακτήρισε "τεράστιο επίτευγμα" τη δημιουργία του Φορέα. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της κ. Αναστασιάδη στη διοργάνωση της συναυλίας στην Κύπρο, πέρυσι.

Στη σύντομη παρέμβασή του για το κυπριακό, ο κ. Δημήτριος είπε πως από το 1974 ζούμε με μια σφαίρα καρφωμένη στην σπονδυλική μας στήλη και ελπίζουμε πριν φύγουμε από τον κόσμο τούτο η σφαίρα αυτή να έχει αφαιρεθεί και να αναπνεύσει η Κύπρος ελεύθερα.

"Η τελευταία λέξη δεν ανήκει στις κυβερνήσεις, ούτε στη δύναμη των όπλων και των χρημάτων, ούτε στις βαρβαρότητες, αλλά στους ανθρώπους της πίστης και της δικαιοσύνης, όπως πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς", πρόσθεσε.

Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε επιταγή δέκα χιλιάδων δολαρίων εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον Ταμείο Κυπριοπαίδων.

Το βραβείο στην δικαστή Χάριετ Τζορτζ επέδωσε η κ. Αναστασιάδη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο α` Αντιπρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων Νίκος Ζίττης, ενώ την εναρκτήρια προσευχή ανέπεμψε ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, ο πρώτος Κύπριος Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών του Ταμείου Κυπριοπαίδων Τσαρλς Αναστασίου, ο οποίος επισήμανε ότι το ποσό που έχει διατεθεί για υποτροφίες μέχρι σήμερα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για την επέτειο της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τζον Μεταξάς. Μέλη της Χορωδίας του Παγκυπρίου υπό τη διεύθυνση του Φύτου Στράτη ερμήνευσαν κυπριακά τραγούδια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα