Παιδικά Χωριά SOS: Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ή την Ε.Ε

17:43 6/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε επερώτηση που έκανε στη Βουλή ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού στην χώρα τα Παιδικά Χωριά SOS διευκρινίζουν ότι δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από το υπουργείο για τις δράσεις τους στο προφυγικό.

Συγκεκριμένα, τα Παιδικά Χωριά SOS με ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν ότι ουδέποτε

έχουν προσλάβει προσωπικό μέσω του αρμόδιου υπουργείου και επίσης ουδέποτε έχουν λάβει χρηματική επιχορήγηση από την ελληνική κυβέρνηση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δράσεις τους, στους οργανωμένους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «όλο το προσωπικό που εργάζεται στα 4 αυτά προγράμματα έχει προσληφθεί μέσω επιλογής των Παιδικών Χωριών SOS και η δαπάνη της μισθοδοσίας τους καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές των Παιδικών Χωριών SOS Νορβηγίας και Σουηδίας».

Τέλος, ξεκαθαρίζεται ότι «η αναφορά στα Παιδικά Χωριά SOS στο δημόσιο έγγραφο του κ. Γιάννη Μουζάλα, αφορά την έγκριση που έχουν πάρει από το αρμόδιο Υπουργείο για να πραγματοποιούν δράσεις σε τέσσερα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων».

Keywords
Αναζητήσεις
παιδικα χωρια sos χρηματοδοτηση
Τυχαία Θέματα