Σκιές πάνω από το πάγωμα του Ταμείου Υδρογονανθράκων από κόμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται, μετά την τροπολογία που ψήφισε η Ολομέλεια -άρον άρον- χθες για το Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων.

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αναφέρουν ότι σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών, οι οποίες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ειπώθηκε ότι ο λόγος της τροποποίησης είναι γιατί στο άρθρο 43  η λέξη "παύουν", υποδήλωνε ότι υπήρχε κάτι άλλο σε ισχύ και τερματίστηκε.

Στην ουσία όμως, δεν άλλαζε κάτι, αφού στο Ταμείο Επενδύσεων δεν υπήρχε

το αποθεματικό για να λειτουργήσει, ακόμα και το τεχνικό κομμάτι.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι, αναφέρουν, ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση ήρθε μέσω της Επιτρόπου Νομοθεσίας, αντί του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία παρευρέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο για να δώσει οδηγίες για να τροποποιηθεί μία λέξη.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό, τα πρακτικά είναι διαβαθμισμένα και η επιστολή του Υπ. Οικονομικών προς την Βουλή για ενημέρωση, είναι επίσης για περιορισμένη χρήση.

Αυτό που δημιούργησε ερώτημα είναι πώς έγινε μία τροποποίηση γ΄ ένα ζήτημα που δε θα άλλαζε κάτι στην υφιστάμενη κατάσταση, αφού το ταμείο είναι ανενεργό, λόγω του ότι το αποθεματικό του δεν έχει φτάσει το 3% επί του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα