Υπόθεση Αζέρου: «Φωτογραφίζει» τρομοκρατική οργάνωση το κατηγορητήριο

Άρχισε σήμερα η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης με πρωταγωνιστή Αζέρο φερόμενο εκτελεστή.

Η όλη διαδικασία έγινε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με αίτημα της Αστυνομίας. 

Ακόμη μια απόδειξη της περιπλοκότητας και των ευαίσθητων δεδομένων που περιλαμβάνει η πολύκροτη αυτή υπόθεση του Αζέρου φερόμενου εκτελεστή, που έχει απασχολήσει ξένες κυβέρνησης και μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ και το Ιράν, καθότι οι φερόμενοι στόχοι ήταν Ισραηλινοί επιχειρηματίες στην Κύπρο, ενώ τα μέσα από το Ισραήλ

άφηναν να νοηθεί ότι υπήρχε και ιρανικός δάκτυλος πίσω από την υπόθεση.

Η ουσία είναι ότι καταχωρίσθηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το κατηγορητήριο μαζί με ένα ογκώδες μαρτυρικό υλικό, στην παρουσία των έξι κατηγορουμένων, του Αζέρου φερόμενου εκτελεστή και άλλων πέντε αλλοδαπών, τεσσάρων Πακιστανών και κυπροποιημένου Λιβάνιου, οι οποίοι φέρονται να παρακολουθούσαν τους στόχους με μοτοσικλέτες διανομής φαγητού. Προδόθηκαν, τελικά, από τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των κατηγορουμένων να λυγίσει κατά την ανάκριση, να παραδεχθεί και να υποδείξει και στο σημείο που βρισκόταν το τρίτο πιστόλι με σιγαστήρα- εκ των σοβαρότερων τεκμηρίων στην υπόθεση.

Το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ. Περιλαμβάνει κατηγορίες τρομοκρατίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία για φόνο, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλων και άλλα αδικήματα. Τον Αζέρο βαραίνει και κατηγορία πλαστογραφίας.

Ο ποινικός κώδικας όσον αφορά την κατηγορία της τρομοκρατίας αναφέρει:

Πρόσωπο, που εκ προθέσεως προβαίνει σε πράξη η οποία, δεδομένης της φύσης της, δύναται να πλήξει σοβαρά οποιαδήποτε χώρα ή οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό ή τον αδικαιολόγητο εξαναγκασμό δημοσίων αρχών ή , διεθνή οργανισμό, να ενεργήσουν ή να απόσχουν από του να ενεργήσουν οποιαδήποτε πράξη ή τη σοβαρή αποσταθεροποίηση ή καταστροφή των θεμελιωδών πολιτικών, συνταγματικών, οικονομικών ή κοινωνικών δομών μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού".

Είναι ξεκάθαρο πως η κατηγορίες της τρομοκρατίας και της εγκληματικής οργάνωσης δείχνουν πως η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή.

Υποδηλώνουν ενδεχομένως ότι όλοι ή οι κάποιοι εκ των έξι, ήταν μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης του εξωτερικού. Δείχνουν επίσης, πως ενδεχομένως να υπάρχουν και πολιτικά ελατήρια πίσω από τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες. 

Για να στοιχειοθετήσει η Αστυνομία τέτοια κατηγορία, σημαίνει ότι κοίταξε τυχόν πολιτικά κίνητρα, την προέλευση της χρηματοδότησης των κατηγορουμένων, αλλά και το προφίλ των στόχων.

Για το τελευταίο, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τέσσερεις επιφανείς Εβραίους επιχειρηματίες που ήταν οι στόχοι, όπως όλα δείχνουν μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επί της διαδικασίας, όλοι οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

H επόμενη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. 

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η υπόθεση δεν θα επηρεαστεί από την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα