Σκέρτσος: Θα υπάρξουν συνέπειες για την Αλβανία με την υπόθεση Μπελέρη

ην αντίδραση της ελληνικής Κυβέρνησης στη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος όπως διαφαίνεται αναδείχθηκε νικητής στην εκλογική διαδικασία, εξέφρασε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Σκέρτσος, σε συνέχεια προγενέστερων δηλώσεων τόσο του Έλληνα Πρωθυπουργού, όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε τη σύλληψη

του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές Αρχές, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης η Ελλάδα θα εναντιωθεί στην ένταξη της Αλβανίας της ΕΕ.

«Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας», επισήμανε ο κ. Σκέρτσος.

«Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει», τόνισε.

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του».

Επιπλέον, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε και τις χθεσινές εκλογές στην Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα περιμένει το τελικό αποτέλεσμα, όντας πρόθυμη να συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί την υφιστάμενη πραγματικότητα.

«Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε με τη νέα Κυβέρνηση της Τουρκίας, πάντως οι κεντρικές πολιτικές επιλογές της δεν αλλάζουν. Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είναι η μόνη διαφορά μας και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα