Σιζόπουλος για δημόσια νοσηλευτήρια: Θα καταλήξουν όπως οι Κυπ. Αερογραμμές

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Γενικός Ελεγκτής για την πορεία και το μέλλον των κρατικών νοσηλευτηρίων που όπως τα στοιχεία φανερώνουν βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Μιλώντας για το θέμα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε πως η Νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2018, προέβλεπε ότι πριν από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ, θα έπρεπε τα δημόσια νοσηλευτήρια να αναδιοργανωθούν σε διοικητικο και οικονομικό επίπεδο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, ώστε να προηγηθεί η διαδικασία της αυτονόμησης.

Αυτή η απόφαση

άλλαξε και μας είπαν ότι είναι ταυτόχρονη η διαδικασία της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και της έναρξης της εφαρμογής του ΓεΣΥ, με αποτέλεσμα τα νοσηλευτήρια να μην είναι έτοιμα να ενταχθούν αποτελεσματικά και να ανταποκριθούν με επάρκεια, σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος

Επιπλέον, όπως είπε, χωρίς διαβούλευση με την ΕΕ, εντάχθηκε στη Νομοθεσία ότι τα ελλείματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα μπορούν να καλυφθούν μέχρι το 2024.

Αν δεν καλυφθούν αυτά τα ελλείματα μέχρι τότε, τα δημόσια νοσηλευτήρια είτε θα καταλήξουν να είναι Κυπριακές Αερογραμμές ή Συνεργατισμός.

Όπως είπε, εάν το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ δεν λάβουν άμεσα μετρά αναδιοργάνωσης και ανταπόκρισης στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, σε 2-3 χρόνια τα ελλείματα δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν.

Διαβάστε επίσης 

Σήμα κινδύνου από Γ. Ελεγκτή για τα κρατικά νοσηλευτήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα