ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Έξι χρόνια μετά...

Η κληρωτίδα είχε κέφια σήμερα, αφού στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης έβγαλε μεγάλο παιχνίδι. Ντέρμπι αιωνίων λοιπόν στη φάση των "8" του κυπέλλου Κύπρου, ένας αγώνας που θα μπορούσε άνετα να ήταν και τελικός της διοργάνωσης. Η σημερινή βαθμολογική θέση του ΑΠΟΕΛ, τον αναγκάζει να κοιτάξει πιο σοβαρά τον θεσμό, αφού στοχεύει σ' ένα τίτλο και μοναδική διέξοδος είναι ο τίτλος του κυπελλούχου. Από την άλλη η Ομόνοια, είναι μέσα και στους δύο στόχους και θα προσπαθήσει

να βγει πιο δυνατή και μέσω πρωταθλήματος και μέσω κυπέλλου. 

Για τη προημιτελική φάση στο κύπελλο ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια τα λένε για πέμπτη φορά. Η πρώτη τους συνάντηση στη φάση των "8" ήταν το 1963-64, η 2η το 1984-85, μετά το 1991-92 και η τέταρτη το 1998-99.

Τώρα οι δύο ομάδες στο θεσμό του κυπέλλου, έχουν να τα πούνε αρκετά χρόνια, αφού τα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ήταν τη σεζόν 2014-15, με πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στον τελικό. Στο πρώτο παιχνίδι 8 Απριλίου 2015 ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 3-0 και στον επαναληπτικό 22 του ίδιου μήνα ο αγώνας έληξε ισόπαλος (0-0), με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα