Covid-19 and Συστήματα Υγείας και Φροντίδας στην Ευρώπη

Η πανδημία του COVID-19 έθεσε διάφορα ερωτήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας και φροντίδας σε όλο τον κόσμο και για το πώς αυτά μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για μελλοντικές απειλές.

Σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, τα άτομα που ζουν σε κέντρα φροντίδας διατρέχουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από COVID-19.

Μελετώντας τα διάφορα συστήματα υγείας, μπορούμε να παρατηρήσουμε μερικές κοινές προκλήσεις που σχετίζονται

με την παροχή και την οργάνωση της περίθαλψης. Οι εγκαταστάσεις κοινωνικής μέριμνας, απροετοίμαστες για την προστασία των κατοίκων και προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στήριξη από τις αρχές, κατέγραψαν μία μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων και της θνησιμότητας.

Αυτό εγείρει το ερώτημα για το πώς μπορεί να διατηρηθεί η παροχή υγειονομικής περίθαλψης για ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των ατόμων με ανάγκες φροντίδας.

Οι ηλικιωμένοι είναι οι πιο ευάλωτοι όσον αφορά τις συνέπειες μιας πιθανής μόλυνσης από COVID-19. Ταυτόχρονα, αποτελούν επίσης μια ευάλωτη ομάδα όσον αφορά τον αντίκτυπο των μέτρων για τη μείωση της μετάδοσης του COVID-19, καθώς η κοινωνική απομόνωση είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία της ομάδας αυτής.

Τα μέτρα ενάντια στην πανδημία μπορεί να αποτελέσουν μια ευκαιρία για καινοτομία και προσαρμογή της ιατρικής εκπαίδευσης και της περίθαλψης με σκοπό την προστασία ευάλωτων ομάδων. Δεδομένου ότι ο COVID-19 μπορεί να γίνει μέρος της ζωής μας, τα συστήματα υγείας και φροντίδας πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και οι φροντιστές των ηλικιωμένων πρέπει να είναι σε θέση να τους παρέχουν τη ζωτική βοήθεια που χρειάζονται χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Το έργο MiCare στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πακέτου κατάρτισης για μετανάστες οι οποίοι θέλουν να εργαστούν ως φροντιστές ηλικιωμένων και ατόμων με ανάγκες φροντίδας. Λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του COVID-19, το έργο MiCare συμπεριέλαβε στην έρευνα που πραγματοποίησε τη διερεύνηση του κατά πόσον οι μετανάστες αισθάνονται άνετα να εργάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εάν αισθάνονται ικανοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ανθρώπους τους οποίους φροντίζουν και επίσης εάν ξέρουν πώς να βοηθήσουν τα ευάλωτα άτομα να αντιμετωπίσουν μία πανδημίας όσον αφορά την κοινωνική στήριξη και τη διαχείριση του άγχους.

Το εκπαιδευτικό πακέτο που αναπτύσσεται θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα της πιο πάνω έρευνας, δείχνοντας τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες.

Ακολουθήστε το έργο MiCare στα Social Media:  https://www.facebook.com/MiCareProject   https://twitter.com/micareproject  

Keywords
Τυχαία Θέματα