Σφαγή Σιζόπουλου–Φαίδωνος:Ψεύδεσαι–Να ανοίξουν λογαριασμούς

Μαρίνος Σιζόπουλος και Φαίδωνας Φαίδωνος αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες στο Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ.

Η κόντρα ανάμεσα στους δυο άντρες ξεκίνησε όταν ο δήμαρχος Πάφου, το βράδυ της Δευτέρας (28/5), ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σιζόπουλος προέβη σε ευνοϊκή παρέμβαση, ώστε γνωστός ζωγράφος που κατοικεί στην πόλη να παρουσιάζεται ως θέσμιος ενοικιαστής ενός τουρκοκυπριακού υποστατικού, χωρίς να είναι δικαιούχος και πρόσφυγας.

Ο κ. Σιζόπουλος απάντησε στον κ. Φαίδωνος, υποστηρίζοντας ότι όλα ήταν νόμιμα και νομότυπα στη συγκεκριμένη

περίπτωση, απορρίπτοντας τα περί εμπλοκής.

Η διαμάχη των δυο δεν έμεινε όμως ως εκεί, καθότι αντάλλαξαν νέες κατηγορίες εκατέρωθεν. Ο μεν Μαρίνος Σιζόπουλος προκάλεσε τον κ. Φαίδωνος να αποκαλύψει δημόσια, στοιχεία για εικονικά δάνεια στα οποία υπήρξε υπάλληλος. Ο δε, δήμαρχος Πάφου κατηγόρησε τον κ. Σιζόπουλο για φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Φαίδωνος υποστήριξε ότι ο κ. Σιζόπουλος, μαζί με συνέταιρό του σε εταιρία, προέβησαν σε μια πώληση τεμαχίου γης την οποία δήλωσαν στο κτηματολόγιο κατά 650 χιλιάδες περίπου λίρες λιγότερες. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, ο κ. Σιζόπουλος και ο συνεταίρος προέβησαν σε φοροδιαφυγή της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Φαίδωνος ήταν παρών κατά την υπογραφή των εν λόγω συμβολαίων που καταγγέλλει, ως υπάλληλος της άλλης εταιρίας που έγινε η συγκεκριμένη αγοραπωλησία του τεμαχίου γης.

Ο κ. Σιζόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Φαίδωνος επισκέφθηκε αρκετές φορές το γραφείο του συνεταίρου του, που επίσης κατηγορεί ο δήμαρχος Πάφου, διαπραγματευόμενος, μάλιστα, το θέμα της πώλησης.

Ο δήμαρχος Πάφου, ακούγοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σιζόπουλου, τού είπε πως «ψεύδεται». Συνεχίζοντας, ο κ. Φαίδωνος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διαπραγματεύτηκε κάτι τέτοιο, παραδεχόμενος, όμως, ότι επισκέφθηκε δυο φορές το γραφείο του συνεταίρου του, αλλά για θέματα των αδειών και μεταβιβάσεων και όχι για τα συμβόλαια.

«Αυτά να τα λέτε αλλού, κύριε Φαίδωνος», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, με τον δήμαρχο Πάφου να ανταπαντά: «Άστε τα αυτά! Εισέπραξες πέραν των 600 χιλιάδων λιρών, περισσότερα απ’ αυτά που δήλωσες, αυτή είναι η ουσία».

Η αντιπαράθεση των δυο αντρών πήρε κυριολεκτικά φωτιά, με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να λέει στον κ. Φαίδωνος: «Όλα θα είναι στο φως της δημοσιότητας και θα μείνετε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος!».

Για να προσθέσει ο κ. Σιζόπουλος: «Όταν εγώ αποκάλυπτα τα σκάνδαλα, εσείς τα συγκαλύπτατε. Και θα πούμε και για τις ευνοϊκές παρεκκλίσεις…Και τις παρανομίες που συγκαλύπτατε».

Ο κ. Φαίδωνος επέμεινε στις δικές του κατηγορίες, λέγοντας ότι ο κ. Σιζόπουλος είναι υπόλογος και πρέπει να ανοίξει τους λογαριασμούς του, καθότι -όπως είπε- ακόμη και μέσα στο ερμάρι να έβαλε τα χρήματα, το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα