Σε συναγερμό για κροτίδες-Έτοιμοι για «εκρηκτικό» Πάσχα νεαροί

Εξήντα περίπου ημέρες διαρκεί η εκστρατεία της αστυνομίας κατά την περίοδο του Πάσχα, για την πρόληψη και καταστολή του φαινομένου των κροτίδων και τ' αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι αντηχητικά, καθώς διαφαίνεται ότι οι νεαροί ετοιμάζονται για μια εκρηκτική εορταστική περίοδο.

Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1788 κροτίδες, με την αστυνομία να διερευνά 14 υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται 13 πρόσωπα άνω των 16 ετών

και 2 κάτω των 16. Πάντως, η περσινή χρονιά θεωρείται πετυχημένη, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένας τραυματισμός. Οι προηγούμενες, ωστόσο, χρονιές κατέγραψαν ρεκόρ.

Κατά το 2017 κατασχέθηκαν 1753 κροτίδες και καταγράφηκε 1 σοβαρός τραυματισμός, ενώ το 2016 διερευνήθηκαν 11 υποθέσεις, κατασχέθηκαν 1212 κροτίδες και καταγράφηκαν 2 σοβαροί τραυματισμοί. Το 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά σε κατασχέσεις και η χειρότερη σε τραυματισμούς. Κατασχέθηκαν 215.335 ενώ καταγράφηκαν 9 σοβαροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περιπολίες θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει το Πάσχα, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν οριστεί αστυνομικοί, οι οποίοι θα βρίσκονται καθήκον έξω από κάθε ναό σε περιοχές όπου κατά τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρήθηκε ήδη αυξημένη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Το ίδιο προγραμματίζεται και για το βράδυ της Αναστάσεως. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα του Πάσχα στις 28 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα