Γιατροί προκρατούν θέσεις σε ασθενείς για το ΓεΣΥ

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Μπορεί η ημερομηνία έναρξης εγγραφής των δικαιούχων στο ΓΕΣΥ να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο, γιατροί προτρέπουν τους ασθενείς τους να εγγράφονται σε προσωπική τους λίστα εκφράζοντας την επιθυμία τους ότι θα παραμείνουν ασθενείς τους.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Το σχετικό έντυπο που υπογράφουν οι ασθενείς δεν έχει καμία ισχύ; αφού δεν έχει ακόμα ανοίξει ο κατάλογος εγγραφής των δικαιούχων.

Να θυμίσουμε ότι από την περασμένη Δευτέρα άρχισε η

υπογραφή των συμβολαίων των προσωπικών ιατρών με τον ΟΑΥ.

Όσο αφορά την πολυσυζητημένη ημερομηνία εγγραφής των πολιτών στο ΓΕΣΥ, αν και ήταν το αντικείμενο συζήτησης της χθεσινοβραδινής συνεδρίας του ΟΑΥ, δεν πάρθηκε τελεσίδικη απόφαση.

Συνέχεια δόθηκε και για τις παραιτήσεις γιατρών από το δημόσιο.

"Είναι με έκπληξη που παρακολουθώ να εξελίσσεται μια δημόσια προσπάθεια μεγέθυνσης του φαινομένου αποχώρησης μικρού αριθμού ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια, και παρουσίασης του ως κύμα φυγής. Από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα έχουν φύγει από τα δημόσια νοσηλευτήρια παγκύπρια συνολικά 12 ιατροί σε σύνολο 825, πέντε εκ των οποίων θα αφυπηρετούσαν τους επόμενους μήνες", ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχει προκηρύξει 41 θέσεις ιατρών, εκ των οποίων οι 35 είναι σε διαδικασία πλήρωσης.

Παράλληλα, είπε ότι ο ΟΚΥΠΥ έχει προχωρήσει σήμερα στην προκήρυξη έξι θέσεων παιδιάτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα