Σε Κύπρια ανατέθηκε η δημιουργία έργου για την Paul Frank

Η Κύπρια καλλιτέχνης σύγχρονης τέχνης Έλενα Γρηγορίου, ιδιοκτήτρια του Lines Of Design που βρίσκεται στη Λευκωσία, επιλέχθηκε για τη δημιουργία ενός έργου στο Λος Άντζελες από τον Διεθνούς φήμης σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων, καλλιτέχνη και σχεδιαστή μόδας Paul Frank.

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Lines Of Design το προνόμιο

να έχει επιλεγεί από τον Paul Frank για τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού έργου. Ο ίδιος ο Paul εντόπισε τη δουλειά μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επικοινώνησε μαζί μου εκφράζοντας την ευαρέσκεια του στη δουλειά μου και ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να δημιουργήσω κάτι κατά παραγγελία. Συγκεκριμένα μου ανέθεσε τη δημιουργία ενός χαρακτήρα που έχει σχεδιάσει, τη γάτα Μίκα μαζί με τους φίλους της, χαρακτήρες σε σχήματα sushi, στην μορφή γλυπτών από Papier Mache... τα υπόλοιπα είναι ιστορία!”. Εξήγησε με αυτοπεποίθηση ότι “Αυτή τη στιγμή τα γλυπτά μου εκτίθενται στα κεντρικά γραφεία της Διεθνούς εμβέλειας εταιρείας ‘Saban Brands’ μητρικής της ‘Paul Frank industries’ στο Los Angeles. Είναι αναρτημένα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου προσομοιάζουν ταλαντευόμενες πινιάτες, πλαισιωμένες από καθρέφτη και φώτα που εναλλάσσονται χρωματισμούς προκαλώντας το αίσθημα της οπτικής απάτης σε ένα παιχνιδιάρικο ύφος.”

Στην πιο απλή του μορφή το χαρτί είναι ένα ευτελές, επίπεδο υλικό. Όταν όμως πολτοποιηθεί και μετατραπεί σε πηλό τότε αποκτά νέα ζωή και μπορεί να μεταλλαχθεί σε οτιδήποτε από διακοσμητικά μπολ, σε ρόδια και άλλα γλυπτά. Πριν την εποχή της μαζικής παραγωγής η τεχνική αυτή απολάμβανε μεγάλη δημοτικότητα σε διάφορες χώρες του κόσμου και ήταν πολύ συχνό φαινόμενο να συναντά κάποιος περιπτώσεις όπου απλό χαρτί μαζί με γόμα ή αλεύρι και νερό χρησιμοποιούνταν για να δημιουργήσουν τρισδιάστατες δημιουργίες. Σήμερα αυτή η τεχνική αναβιώνει μέσα από μία πιο μοντέρνα προσέγγιση και χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες και τεχνίτες για τη δημιουργία πρωτότυπων φωτιστικών, επίπλων και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων και γλυπτών, μετατρέποντας αυτό το ταπεινό υλικό σε ένα δυνατό μέσο έκφρασης. “Θεωρώ τις στοίβες άχρηστου χαρτιού που χρησιμοποιείται στη δημιουργία των έργων μου ως τη δική μου συνεισφορά στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται” αναφέρει με αισιοδοξία η Έλενα.

Σχετικά με το Lines Of Design

Εμπνευσμένα από Papier mache, ζωντανά και αρμονικά χρώματα χαρακτηρίζουν κάθε επιφάνεια που φιλοτεχνεί η Έλενα Γρηγορίου. Αν και κάποιες φορές είναι δύσκολα αντιληπτό, μέσω του Papier mache ανακυκλωμένο χαρτί μετατρέπεται σε μοναδικά έργα τέχνης, σμιλεμένα και διακοσμημένα με χρώμα και βερνίκια στο χέρι. Η Έλενα έχει διευρύνει πλέον το εύρος των σειρών που δημιουργεί και συμπεριλαμβάνοντας και άλλα υλικά παρουσιάζει μοναδικές προτάσεις κατάλληλες για εταιρικά και προσωπικά δώρα, καθώς επίσης και αντικείμενα διακόσμησης.

Διεύθυνση: Αρμενίας 23Δ, Λευκωσία

Facebook page: www.facebook.com/LinesOfDesign

Instagram: @lines_of_design

Email: [email protected]

Phone number: +35722263748

Keywords
Τυχαία Θέματα