Πώς σχολιάζουν στην Τουρκία τη σύγκρουση πλοίων σε Μυτιλήνη

Τουρκικό υπουργείο Μεταφορών: Δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης κανενός πλοίου.

Σε ανακοίνωση προέβη πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών σχετικά με το περιστατικό στη Μυτιλήνη σήμερα τα ξημερώματα, όπου ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο ακούμπησε ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης κανενός από τα δύο πλοία.

Στη συνέχεια το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι από το ατύχημα δεν υπήρξε ούτε νεκρός ούτε τραυματίας, ωστόσο υπήρξαν μικρές ζημιές και

στα δύο πλοία. Προστίθεται ότι μετά τη σύγκρουση το τουρκικό πλοίο συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση την Τουρκία.

«Στις 4 Μαΐου 2018 και ώρα 04.08, το τουρκικής σημαίας πλοίο KARMATE, 73 μέτρων, το οποίο κατευθυνόταν στη Ραιδεστό από τη Σμύρνη φέροντας φορτίο 2 χιλιάδες 150 τόνους τσιμέντο, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης κατά τη διάρκεια της πορείας του συγκρούστηκε με το ελληνικής σημαίας 54.8 μέτρων πλοίο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ 3,8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μυτιλήνης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τουρκικός τύπος για σύγκρουση πλοίων στη Μυτιλήνη

Ειδησεογραφικά και χωρίς να λαμβάνει ιδιαίτερη έκταση μεταδίδεται η είδηση του περιστατικού στη Μυτιλήνη σήμερα τα ξημερώματα, όπου ένα εμπορικό τουρκικό πλοίο ακούμπησε ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Η τουρκική εταιρεία κάνει λόγο για μη εσκεμμένη σύγκρουση

Δεν έγινε εσκεμμένα η σύγκρουση στο Αιγαίο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας του τουρκικού πλοίου που μίλησε στην τουρκική έκδοση του Euronews.

O εκ των συνεταίρων της εταιρείας IstKum Denizcilik, Ομέρ Κουρού, διέψευσε ότι το επεισόδιο έγινε εσκεμμένα. «Εμείς είμαστε μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για το εμπόριο. Να μην σκέφτεται κανείς κάτι άλλο», ανέφερε

Keywords
Τυχαία Θέματα