Σε εξόφθαλμη διάκριση σε βάρος της, αναφέρεται η ΑΣΔΥΚ

Κατάπληξη» εκφράζει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) για τη «σπουδή» του Υπουργείου Οικονομικών για εξέταση ενώπιον της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ) των αιτημάτων των δημοσίων υπαλλήλων για επανεξέταση της φόρμουλας υπολογισμού των υπερωριών και των επιδομάτων βάρδιας, μετά από εισήγηση της ΠΑΣΥΔΥ, ειδικά μετά που αρχικά έτυχαν αρνητικής προσέγγισης, όταν είχαν υποβληθεί από την ΑΣΔΥΚ, όπως λέει σε

σε ανακοίνωσή της.

Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι είναι «με κατάπληξη» που πληροφορηθηκαν από τα ΜΜΕ, για την απόφαση της Κυβέρνησης, να εξετάσει τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων, που αφορούν στην επανεξέταση της φόρμουλας υπολογισμού των υπερωριών και των επιδομάτων βάρδιας, που παραμένουν εδώ και χρόνια, «ακρωτηριασμένα» κατά 15%, συνεπεία των μνημονιακών μέτρων. Σημειώνει ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα αιτήματα υποβλήθηκαν από την ΠΑΣΥΔΥ. «Ο αιφνιδιασμός και η αμηχανία μας δικαιολογημένη», προσθέτει η ΑΣΔΥΚ, καθώς, όπως σημειώνει, αυτά τα αιτήματα είχαν υποβληθεί με επιστολές, από την ίδια προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2022. «Πλην όμως, έτυχαν αρνητικής προσέγγισης», προστίθεται.

Η ΑΣΔΥΚ σημειώνει ότι δεν έχουν εικόνα ως προς το τι έχει μεσολαβήσει στο μεσοδιάστημα «και λειτούργησε κατά τρόπο καταλυτικό, ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να επιδεικνύει τέτοια προθυμία και σπουδή για εξέταση των αιτημάτων ενώπιον της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού». «Ολωσδιόλου η προθυμία της Κυβέρνησης να εξετάσει τα εν λόγω αιτήματα εκδηλώνεται σε ιδιαίτερες χρονικές συγκυρίες», αναφέρεται, όπως προσθέτοντας, στην εκπνοή του χρόνου, στην τελευταία συνεδρία της ΜΕΠ, που συνήλθε σήμερα. 

Η ΑΣΔΥΚ χαιρετίζει το γεγονός ότι, «έστω εκ των υστέρων», τα αιτήματά της υιοθετήθηκαν και από την ΠΑΣΥΔΥ «και αναντίλεκτα θα χαιρετίσει», προσθέτει, την όποια κυβερνητική απόφαση που θα κινείται στην κατεύθυνση της επαναφοράς και της αποκατάστασης δικαιωμάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου κρατικού τομέα. «Πλην όμως, η Οργάνωσή μας δεν μπορεί παρά να εντοπίζει, για ακόμη μια φορά, την εξόφθαλμη διάκριση και τη μεροληπτική στάση του Υπουργείου Οικονομικών σε βάρος της ΑΣΔΥΚ», αναφέρει.

Η ΑΣΔΥΚ σημειώνει ότι συνδικαλίζεται εδώ και οκτώ χρόνια και ότι το Υπουργείο Οικονομικών «έχει υποχρέωση» να επανεξετάσει το ζήτημα της συμμετοχής της Οργάνωσης στη διαδικασία διαβούλευσης ενώπιον της ΜΕΠ, για ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΚΑΛΑ: Ο ΠτΔ μας διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα στεκόταν αρωγός

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα