Υπογραφή πρωτοκόλλου Τουρκίας-ψευδοκράτους στον τομέα της υγείας

Πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα της υγείας υπέγραψαν χθες στην Άγκυρα Τουρκία – ψευδοκράτος, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν να κάνουν στα κατεχόμενα την υποχρεωτική πρακτική τους οι ασκούμενοι γιατροί που έχουν «διπλή υπηκοότητα».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Τούρκος Υπουργός υγείας, Φαχρεττίν Κοτζιά και η «υπουργός υγείας», Ιζλέμ Γκιουρτζάγ Άλτουγρα, η οποία μετά την υπογραφή δήλωσε ότι με την εφαρμογή του«πρωτοκόλλου οι νέοι που έχουν «διπλή υπηκοότητα» θα μπορούν να κάνουν την υποχρεωτική πρακτική τους στα κατεχόμενα

μετά την αποφοίτησή τους από την ιατρική σχολή και «έτσι θα έχουμε και ενισχυμένο ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας και θα προσφέρονται πολύ πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον λαό».

Απευθυνόμενη στον κ.  Κοτζιά, η κ. Άλτουγρα εξέφρασε ικανοποίηση γιατί «κατέληξαν σε αποτέλεσμα οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για προβολή και αντιπροσώπευση των Τούρκων της Κύπρου διεθνώς. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι ως ΤΔΒΚ πέτυχαμε συμμετοχή στο Συνέδριο του Τουρκικού ιατρικού Κόσμου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Οργανισμού Τουρκικών κρατών στην Κωνσταντινούπολη στο τέλος Οκτωβρίου και σε προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις».

Θα μοιραστούν, πρόσθεσε, την γνώση και την εμπειρία της Τουρκίας και στον τομέα της υγείας, όπως και σε κάθε τομέα.

Διαβάστε ακόμη: Η πρώτη πτήση από Τραπεζούντα προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα