Ρουχανί:Όλοι γέλασαν με τον Τραμπ - Κανείς δεν υποστηρίζει τις ΗΠΑ

Oι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν τίποτα να δείξουν κατά την εμφάνισή τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εκτοξεύοντας σειρά προσβολών κατά της Τεχεράνης, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί. Σε Συνέντευξη Τύπου χθες, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο Ρουχάνι είπε: «Οι Αμερικανοί δεν είχαν επιτεύγματα σε αυτή τη δημόσια συνέλευση».

«Όταν ο κ. Τραμπ μιλούσε και στην αρχή της ομιλίας του καυχήθηκε για τα πολλά επιτεύγματα της διετούς διοίκησής του, όλοι

γέλασαν», δήλωσε ο Ρουχάνι.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι σήμερα, εκτός από μία ή δύο χώρες, κανείς δεν υποστηρίζει την Αμερική», είπε. «Είναι μια ιστορική πολιτική απομόνωση, που είναι σπάνια για την Αμερική».

Ξεχωριστά, ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας Αμίρ Χατάμι είπε ότι το Ιράν δεν θα υποκύψει στην εντατικοποίηση της οικονομικής πίεσης των ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί λένε ότι επιβάλλοντας κυρώσεις, θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση του Ιράν, αλλά στην πραγματικότητα με αυτή τη μέθοδο στερούν τους ανθρώπους από την ευημερία και το δικαίωμά τους στη ζωή», ανέφερε Χατάμι, σύμφωνα με την Ειδησεογραφική Υπηρεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Η Αμερική και το Σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) προσπαθούν να εμποδίσουν τον λαό του Ιράν από την επαναστατική πορεία και κίνησή τους με οικονομική πίεση και σκληρές κυρώσεις. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι σήμερα είμαστε αυτοδύναμοι και ανεξάρτητοι όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό και δεν έχουμε εξάρτηση από οποιαδήποτε εξουσία στον κόσμο», πρόσθεσε ο Χατάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα