Μπαράζ συλλήψεων από την Αστυνομία για ναρκωτικά-Κατέσχεσε 57Kg

Μεγάλες ποσότητες κάνναβης, που ξεπερνούν συνολικά τα 57 κιλά, κατάσχεσε χθες η Αστυνομία, σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις, που διερευνώνται στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου.

Η μεγαλύτερη ποσότητα, συνολικά 32 κιλά, κατασχέθηκε στην επαρχία Λάρνακας, όπου για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 24χρονος.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30μ.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν για έλεγχο, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού,

αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του οχήματος ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,5 κιλών περίπου.

Ακολούθησε έρευνα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, σε κτηνοτροφικό υποστατικό, που διατηρεί η οικογένεια του 24χρονου, στην επαρχία Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 24 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 26,5 κιλών περίπου.

Ο 24χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας) διερευνά την υπόθεση.

Λίγο νωρίτερα, στο αεροδρόμιο Πάφου, η Αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 25 κιλών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.10μ.μ. χθες, αφίχθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, από χώρα της Ευρώπης, μια 30χρονη. Από έρευνα που διενεργήθηκε στις αποσκευές της, μετά την άφιξή της, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 24 κιλών και 766 γραμμαρίων.

Η 30χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά την υπόθεση.

Στην επαρχία Πάφου, επίσης, η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη δύο 20χρονων, μετά από εντοπισμό και κατάσχεση ποσότητας κάνναβης, συνολικού βάρους 595 γραμμαρίων περίπου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, εντοπίστηκε θαμμένο στο έδαφος, σε ανοικτή περιοχή, στην Πάφο, ένα δοχείο εντός του οποίου υπήρχαν 18 νάιλον συσκευασίες, με κάνναβη, συνολικού βάρους 504 γραμμαρίων περίπου.

Η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, ώσπου χθες, γύρω στη 1.45μ.μ., θεάθηκαν δύο πρόσωπα, ηλικία 20 ετών, να προσεγγίζουν την περιοχή. Οι δύο θεάθηκαν, μάλιστα, να ανοίγουν το συγκεκριμένο δοχείο και να παραλαμβάνουν από αυτό αριθμό συσκευασιών.

Αμέσως επενέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία ανέκοψαν τους δύο 20χρονους. Στη θέα των αστυνομικών, ένας εκ των δύο προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, ωστόσο τα μέλη της ΥΚΑΝ τον ακολούθησαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, σε μικρή απόσταση. Για την ακινητοποίησή του, ρίφθηκε και ένας προειδοποιητικός πυροβολισμός, στον αέρα.

Στην κατοχή του πρώτου 20χρονου εντοπίστηκε, μετά από έρευνα, μία νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 84 γραμμαρίων περίπου. Στην κατοχή του δεύτερου εντοπίστηκε, επίσης, ποσότητα κάνναβης βάρους εφτά γραμμαρίων.

Οι δύο συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά την υπόθεση.

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 3.25 μ.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο της Πάφου, αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος κάτοικος Πάφου. Κατά την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο, ποσότητα κοκαΐνης, βάρους ενός γραμμαρίου περίπου.

Ο 22χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του, δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 34 γραμμαρίων περίπου, ποσότητα κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων περίπου, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των €1150.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα