Η Παιδοβουλή χαιρετίζει την έναρξη του θεσμικού διαλόγου

Η κυπριακή Παιδοβουλή χαιρετίζει την έναρξη του θεσμικού διαλόγου για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, σημειώνοντας ότι «από αυτό το γενικό πλαίσιο διαβούλευσης δεν πρέπει φυσικά να εξαιρεθούν τα παιδιά, αλλά να ακουστεί η φωνή τους μέσω και του αιρετού σώματος των εκπροσώπων τους, την Παιδοβουλή».

Σε ανακοίνωσή της, η κυπριακή Παιδοβουλή αναφέρει ότι «η πολιτεία έχει υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στα παιδιά, να οικοδομήσει το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη πνευματική καλλιέργεια σε όλους τους μαθητές».

Προσθέτει

ότι η πολιτεία οφείλει να παρέχει «το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ένα υγιές και πρόσχαρο περιβάλλον, στο οποίο κριτικά σκεπτόμενοι οι μαθητές θα συμμετέχουν με ζήλο και συλλογικότητα και θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους».

"Βιώνουμε μία κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, μία κρίση που ίσως τελικά να ήταν απαραίτητη, γιατί ήταν καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως πολλά είναι αυτά που χρήζουν βελτίωσης, να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και να παραδεχθούμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρειάζονται, σημειώνεται, "ριζοσπαστικές τομές και, εργαζόμενοι συλλογικά, ας αγωνιστούμε για τον κοινό στόχο: Ποιότητα στην εκπαίδευση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δημόσιου σχολείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα