Κ. Χατζηγιάννης στο ΣΙΓΜΑ: Τι απαντά για τις κάμερες στα σχολεία

Ο ΔΗΣΥ είναι ανοιχτός στη συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια των σχολείων, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις στις οποίες ο ίδιος προέβη την περασμένη Τετάρτη, μετά το πέρας της συζήτησης που έγινε στην Επιτροπή, κατά την οποία συζητήθηκε και το ενδεχόμενο τοποθέτησης

καμερών στα σχολεία, μετά και την απαγωγή των δύο 10χρονων μαθητών.

Όπως ανέφερε, στο όνομα της ασφάλειας δεν μπορούμε να θυσιάζουμε τα ατομικά δικαιώματα των μαθητών, σε βαθμό που στο τέλος της ημέρας «να κάνουμε αστυνομικά καθεστώτα», ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απορρίψουμε την εφαρμογή ηλεκτρονικής παρακολούθησης, αλλά θα πρέπει να ρυθμίσουμε, είπε, το πώς διαχειρίζεται το σχολείο τα προσωπικά δεδομένα του κάθε μαθητή.

«Θα πρέπει να διασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα δεν θα καταστούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον οποιονδήποτε», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο κενό που υπάρχει από τις 07:00-07:30 και από τις 13:30-14:00, στα σχολεία, ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως τις ώρες αυτές φαίνεται πως δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και δεν υπάρχει σωστά κατανεμημένη ευθηνή. «Δεν μπορεί το σχολείο να μην έχει μηχανισμούς ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα