Ρώσος Youtuber συνελήφθη διότι έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία

Κάθειρξη 5 ετών θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας 21χρονος χρήστης του YouTube από τη Ρωσία, μετά τη σύλληψή του για απρεπή συμπεριφορά σε εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο Ρούσλαν Σοκολόβσκι συνελήφθη στις αρχές του Αυγούστου να παίζει το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokemon Go στο κινητό του, την ώρα που βρισκόταν μέσα σε μια εκκλησία και ταυτόχρονα να καταγράφει σε βίντεο

τη δραστηριότητά του.

Στην αρχή του βίντεο που ανήρτησε στο YouTube, το οποίο μέχρι στιγμής έχει προβληθεί τουλάχιστον 900.000 φορές, ο Σοκολόβσκι αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων που προειδοποιούν ότι απαγορεύεται οι χρήστες να παίζουν το Pokemon Go μέσα σε εκκλησίες, γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και τη φυλάκισή τους.

«Αποφάσισα να πιάσω κάποιο Pokemon μέσα στην εκκλησία και γιατί όχι; Πιστεύω ότι είναι ασφαλές και δεν απαγορεύεται από τον νόμο. Πάμε.», ανάρτησε ο ίδιος σαν περιγραφή κάτω από το βίντεο.

Οι αρχές της Ρωσίας ξεκίνησαν έρευνα κατά του Σοκολόβσκι αμέσως μετά την ανάρτηση του βίντεο στο YouTube. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η τοπική επιτροπή έρευνας αναφέρει ότι ο 21χρονος κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο Σοκολόβσκι, ο οποίος έχει σχεδόν 300.000 συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, είχε παλαιότερα αναρτήσει βίντεο στα οποία ασκούσε σκληρή κριτική κατά της ρωσικής εκκλησίας.

Πολλοί Ρώσοι πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του 21χρονου μόλις έγιναν γνωστά τα νέα για τον λόγο για τον οποίο διώκεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα