Η Ουκρανία ψάχνει 40 δισεκατομμύρια στην Κύπρο

Τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας ζήτησε η Ουκρανία προκειμένου να εντοπίσει κεφάλαια που ίσως διακινήθηκαν στην Κύπρο ή μέσω Κύπρου και διοχετεύθηκαν σε άλλο προορισμό.

Η υπόθεση των $40 δις που κλάπηκαν από την Ουκρανία βρέθηκε χθες στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας από την Ουκρανία με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα

της Ουκρανίας Yuri Lutsenko με τον Γ.Ε. Κώστα Κληρίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" στο Σιγμα, ο κ. Κληρίδης επεσήμανε ότι οι αρχές της Ουκρανίας ενδιαφέρονται να ερευνήσουν τη διασπάθιση του κρατικού πλούτου και κατά πόσον τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στο νησί.

Κληθείς να σχολιάσει με ποιο τρόπο μπορεί η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας να βοηθήσει, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι τα αιτήματα υποβάλλονται μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι η αρμόδια Αρχή και «σε περίπτωση που διαφανεί ότι πράγματι υπάρχει θέμα, κατ’ αρχάς παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην Κύπρο και ακολούθως ενδεχόμενης δήμευσης και αποκατάστασης, τότε σύμφωνα με τις διαδικασίες θα γίνουν όλα τα αναγκαία διαβήματα».

Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Γενικής Εισαγγελίας να βοηθήσει σε όλες τις κατάλληλες περιπτώσεις προς την προσπάθεια των ουκρανικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα