Διεξάγεται την Κυριακή η ποδηλατική ανάβαση του Τροόδους

Περίπου 150 ποδηλάτες όλων των ηλικιών αναμένεται να μετάσχουν την Κυριακή (11/9) στην ποδηλατική ανάβαση Troodos Hill Climb, που ανεβαίνει στο ψηλότερο σημείο της Κύπρου, στην κορυφή του Ολύμπου στα 1951μ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Τον αγώνα διοργανώνει η Bikin’ Cyprus στα πλαίσια του Κυπέλλου Κύπρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας

Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ).


Πρόκειται για τον ένατο επί συνόλου έντεκα γύρων που περιλαμβάνει το Κύπελλο. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Κακοπετριά και οι ποδηλάτες θα κινηθούν προς τον Άγιο Νικόλαο Στέγης, Πρόδρομο και από εκεί στον Όλυμπο, μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής που διέρχεται μέσω του δάσους του Τροόδους και που αξίζει κάποιος να την κάνει με το ποδήλατό του.

Υψομετρική διαφορά 1251μ
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο αγώνας ξεκινάει από υψόμετρο 700μ και φτάνει στα 1951μ, δηλαδή υπάρχει υψομετρική διαφορά 1251μ. Πρόκειται για μια πραγματική πρόκληση για τους ποδηλάτες, τόσο εξαιτίας της δυσκολίας του αγώνα όσο και λόγω της διαδρομής, καθώς παρά τις αλλαγές που έγιναν πρόπερσι εντούτοις παραμένει μια από τις κλασσικές ποδηλατικές διαδρομές στην Κύπρο.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε τρεις διαφορετικές αγωνιστικές διαδρομές 10χλμ, 17χλμ ή 23χλμ, ενώ υπάρχουν και 15 κατηγορίες για ερασιτέχνες, δηλαδή ποδηλάτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη της ΚΟΠΟ.

Ταξίδι στον ωκεάνιο φλοιό
Η διαδρομή είναι μοναδική και αξίζει κάποιος να τη διανύσσει με το ποδήλατό του, καθώς δίνει την ευκαιρία για ένα ταξίδι στο βαθύτερο τμήμα του ωκεάνιου φλοιού. Να σημειωθεί πως η περιοχή της Χιονίστρας (Όλυμπος) αποτελείται από πετρώματα του μανδύα, δηλαδή του υλικού που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης. Κινούμενοι εντός του Γεωπάρκου Τροόδους, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να εξερευνήσουν τα σπάνια πετρώματα της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα