Πρωτοφανής καταγγελία τρανσέξουαλ για υπάλληλο Νοσοκομείου

Καταγγελία στην επίτροπο Διοικήσεως για σοβαρή τρανσφοβική συμπεριφορά υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε ασθενή.


Άλλη μία πρωτοφανής υπόθεση βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορά καταγγελία από τσανσέξουαλ για περιστατικό ρατσιστικής βίας, που σημειώθηκε παραμονές Χριστουγέννων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο, τα γεγονότα της υπόθεσης παρατίθενται στην έκθεση που εξέδωσε στις 13/3/2017 η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου, μετά από καταγγελία από τρανσέξουαλ άτομο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ καθόταν σε καρέκλα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για να εξεταστεί από χειρούργο, υπάλληλος του Νοσοκομείου την πλησίασε και της είπε χαμηλόφωνα ότι «στις καρέκλες κάθονται οι φυσιολογικοί άνθρωποι».

Το τρανσέξουαλ άτομο είχε πάρει τη συγκεκριμένη καρέκλα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, από την κουζίνα του νοσοκομείου. Η υπάλληλος, όπως αναφέρεται, απαίτησε να επιστρέψει την καρέκλα στη θέση της και, αφού η καταγγέλλουσα έπραξε αναλόγως, η υπάλληλος την πέταξε στο πάτωμα, φωνάζοντας ότι είναι βρόμικη και ότι έχει μικρόβια!

«Οι ισχυρισμοί της Ε. με προβληματίζουν, καθώς το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα χώρο που θα έπρεπε να είναι ασφαλής για όλους τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για άτομα τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, όπως τα τρανς άτομα», αναφέρει η κ. Σαββίδου.

Όταν η καταγγέλλουσα ανέφερε στην υπάλληλο του Νοσοκομείου ότι πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση, γι' αυτό και αναγκάστηκε να πάρει την καρέκλα, η υπάλληλος απάντησε ότι αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερα μικρόβια και κάλεσε την ασφάλεια του νοσοκομείου για να την απομακρύνουν από τον χώρο του νοσοκομείου.

Η υπάλληλος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η καταγγέλλουσα είχε απρεπή συμπεριφορά. Τότε, η παραπονούμενη, θέλοντας να κρατήσει τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπαλλήλου, φωτογράφισε με το κινητό της τηλέφωνο την ταμπέλα της υπάλληλου, στην οποία αναγραφόταν το όνομά της.

Τότε, πως αναφέρεται στην καταγγελία, η υπάλληλος ακολούθησε την παραπονούμενη και την κτυπούσε στην πλάτη, με αποτέλεσμα να επέμβει ξανά η φρουρά του νοσοκομείου, ζητώντας από την καταγγέλλουσα να διαγράψει τη φωτογραφία από το κινητό της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος απείλησε το τρανσέξουαλ άτομο, κατά την τελευταία επίσκεψή της στο Νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της εν λόγω καταγγελίας, η υπάλληλος κλήθηκε και προσήλθε με τη συνοδεία δικηγόρου της στο γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, παραθέτοντας τη δική της θέση.

Η υπάλληλος απορρίπτει ως αναληθείς τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε για το ιατρικό ιστορικό της παραπονούμενης.

Όπως είπε η υπάλληλος, όντως είπε στην παραπονούμενη να μεταφέρει την καρέκλα που πήρε στη θέση της, καθώς καθόταν σε ένα σημείο ανάμεσα σε κουζίνα και τουαλέτα.

Σύμφωνα με την υπάλληλο, η υπόδειξή της προς την παραπονούμενη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τρανσέξουαλ ατόμου. Όπως καταγγέλλει η υπάλληλος, η παραπονούμενη την ακολούθησε και την εξύβριζε.

Λόγω του ότι δεν αποχωρούσε από τον χώρο του νοσοκομείου και συνέχισε να βρίζει, η υπάλληλος αναγκάστηκε να καλέσει τη φρουρά του νοσοκομείου, όπως δήλωσε.

Κάτι ανάλογο συνέβη, όπως αναφέρει, όταν η παραπονούμενη φωτογράφισε τα στοιχεία της υπαλλήλου. Παραδέχεται, επίσης, ότι όντως εμπόδισε την παραπονούμενη να μπει στο ασανσέρ, καθώς καθυστερούσε να έρθει η φρουρά του νοσοκομείου. Όπως λέει η υπάλληλος, και αυτή της η κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παραπονούμενης, η οποία – όπως αναφέρεται – την κλότσησε.

Γι αυτό τον λόγο, η υπάλληλος του νοσοκομείου προχώρησε και η ίδια σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του τρανσέξουαλ ατόμου, για επίθεση και εξύβριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα