Νέα διπλή απόδραση από τις φυλακές

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ
Διπλή απόδραση από τις Κεντρικές Φυλακές έθεσε σε συναγερμό χθες τις κυπριακές Αρχές. Όπως μετέδωσε χθες βράδυ το Σίγμα, βάσει πληροφοριών, γύρω στις έξι το απόγευμα, δύο Γεωργιανοί κατάδικοι, που εξέτιαν ποινή φυλάκισης για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που περνούσαν πάνω από περιτείχισμα των Κεντρικών Φυλακών στην πλευρά της Νεκρής Ζώνης. Οι δεσμοφύλακες αντέδρασαν αμέσως, ρίχνοντας, μάλιστα, προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, τρομοκρατώντας τον έναν εκ των δύο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως

μετέδωσε το Σίγμα, μέλη του Σωφρονιστικού Ιδρύματος και δεσμοφύλακες, με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δεύτερου δραπέτη, ο οποίος είναι 27 ετών και κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές για διάρρηξη κατοικίας. Στις προσπάθειες εντοπισμού συνέδραμαν και τα Ηνωμένα Έθνη. Μέχρι την ώρα που η εφημερίδα μας πήγαινε στο τυπογραφείο, ο δεύτερος δραπέτης δεν είχε εντοπιστεί.

Η νέα διπλή απόδραση κρατουμένων προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται από τις κυπριακές Αρχές. Υπενθυμίζεται η κινηματογραφική διαφυγή του Ρώσο - Ουκρανού Κουζνιεπσόβ Άρθουρ Γκαριβιάν, τον περασμένο Ιανουάριο, κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της κυπριακής Αστυνομίας, κατά την προσαγωγή του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώθηκε άλλη μια απόδραση, του 38χρονου πολυεκατομμυριούχου Ουκρανού κρατουμένου, Ντμίτρι Γκερασιμένκο, ο οποίος εξαφανίστηκε από προσώπου γης και καταζητείται μέχρι σήμερα από τις κυπριακές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα