Πρόταση Ακάρ στην Ελλάδα για διακοπή των ασκήσεων

Πρόταση για διακοπή των στρατιωτικών ασκήσεων στις θάλασσες απευθύνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μέσω της εφημερίδας «Χουριέτ».

«Αυτή η εξίσωση δεν μπορεί να λυθεί αγοράζοντας τρία ή πέντε τέτοια αεροπλάνα. Τα χρήματα που ξοδεύονται βγαίνουν από τις τσέπες του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολιτικοί, με την ανεπαρκή και ονειροβατική προσέγγισή τους, καταναλώνουν με αυτόν τον τρόπο τους πόρους του γείτονα ελληνικού λαού, που ήδη βιώνει οικονομικές δυσκολίες και κατεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ευημερίας. Εκατομμύρια δολάρια θα εξοικονομούνταν, αν απλώς σταματούσαμε τις

ασκήσεις. Δεν είναι κρίμα;», υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός, κάνοντας λόγο και πάλι για τον «σεβντά» της Ελλάδας για όπλα.

«Ένας έρωτας για εξοπλισμούς ξεκίνησε στην Ελλάδα. Επιπλέον, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα, λόγω των προσωπικών τους φιλοδοξιών, τροφοδοτούν αυτή την αγάπη για εξοπλισμούς λόγω της εχθρότητάς τους προς την Τουρκία. Αυτό όμως βλάπτει και πάλι τον ελληνικό λαό. Γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία το λένε. Όλα όμως λύνονται με διάλογο. Εδώ είμαστε, ας βρεθούμε όπου να ‘ναι. Μάλιστα, λέμε, ελάτε να μιλήσουμε για όλα τα προβλήματα όχι έτσι στο πόδι, αλλά με ειδικούς. Λέμε ας καθίσουμε όπου θέλετε. Λέμε ελάτε να λύσουμε τα προβλήματά μας ως δύο γείτονες. Επιπλέον, ας μιλήσουν οι υπουργοί τουρισμού, όχι οι υπουργοί Άμυνας, ας κερδίσουν οι λαοί των δύο χωρών. Τι άλλο να πούμε;»

Στόχος της Τουρκίας, επαναλαμβάνει ο Χουλουσί Ακάρ, είναι η επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, των ειρηνικών μεθόδων και του διαλόγου. Η πιο ειλικρινής επιθυμία μας είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια κάνοντας δίκαιη χρήση του πλούτου της περιοχής.

«Αλλά παρά την καλοπροαίρετη προσέγγισή μας, βλέπουμε ότι ο γείτονάς μας συνεχίζει να προκαλεί και να επιδεικνύει μία παράνομη και επιθετική ρητορική».

Keywords
Τυχαία Θέματα