Εισήγηση Παπαδάκη για προώθηση κοινών κανονισμών για Ευρωπαϊκή ιθαγένεια

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, υπό την ιδιότητα του ως Σκιώδης Εισηγητής, εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα την «Έκθεση 2020 για την ιθαγένεια της Ε.Ε: ενδυνάμωση των πολιτών και προστασία των δικαιωμάτων τους».

Αρχικά, ο Ευρωβουλευτής υποστήριξε την πρόταση για δημιουργία διαδικτυακής υπηρεσίας (one-stop-shop) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα συγκεντρώνει όλα τα συμμετοχικά μέσα της Ε.Ε και θα παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και υποστήριξη για

τη συνεργασία με την Ε.Ε, βοηθώντας έτσι τους πολίτες να εντοπίζουν και να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή, ως τον κατάλληλο δίαυλο ενημέρωσης τους. Παράλληλα, κατάθεσε πρόταση υπέρ της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting), όπου θα ενισχύει την άμεση δημοκρατία με την πιο αποτελεσματική συμμετοχή των πολίτων στην εκλογική διαδικασία.

Τέλος, ο κύριος Παπαδάκης εισηγήθηκε την προώθηση κοινών κανονισμών για την παραχώρηση Ευρωπαϊκής ιθαγένειας, όπου θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη. Με την εισήγηση αυτή, σταματά να υπάρχει «αθέμιτος» ανταγωνισμός στην παραχώρηση διαβατηρίων μεταξύ των κρατών μελών, ενώ την ίδια στιγμή προστατεύεται η Ε.Ε από πιθανές καταχρήσεις του προγράμματος από κάποιες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισήγηση Παπαδάκη, Ευρωπαϊκή,eisigisi papadaki, evropaiki